≫ 

FIFA dobila Krstajićev prošireni spisak za Mundijal!

Nema iznenađenja među odabranima, a raduje brzi oporavak Baneta ivanovića i Matije Nastasića

  • 16

Selektor Mladen Krstajić i Fudbalski savez Srbije poslali su u FIFA spisak od 35 licenciranih igrača od kojih će najboljih 23 putovati na Svetsko prvenstvo u fudbalu. 

>>>Rim slavi kiks Intera: Milinković Savić može da overi Ligu šampiona sa Laciom!

Kako prenosi Sportski žurnal,  reč je o redovnoj proceduri koju su u obavezi da ispune sve reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu. Ipak, nije poznato zašto je, za razliku od nekih selekcija koje su objavile i "proširenu listu", spisak imena srpskih fudbalera, koji konkurišu za dres sa nacionalnim grbom, ostao neobjavljen.

Detalj sa treninga Orlova; Foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor Krstajić objasnio je da je ovo posledica dogovora unutar FSS.

- Spisak je poslat u FIFA...Dogovorili smo se u savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo listu od 23 igrača, možda i 25, ako odlučimo da toliko ide u Austriju - istakao je Krstajić i dodao da na spisku nama većih iznenađenja:

- Nema iznenađenja. Imamo to što imamo i dodali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se uključe u A tim. Oko 2. juna objavićemo spisak igrača.

VIDEO: Selektor Mladen Krstajić: Kolarov kapiten, Matić zamenik kapitena

Na konstataciju novinara da će, posle priprema, sa spiska otpasti dva igrača, selektor Orlova je istakao da to neće biti laka odluka.

- To me boli. Međutim, kako Đorđević u košarci pozove 50 igrača? Priča sa igračima, objasni im šta se očekuje od koga i zašto je odlučio tako, mogu da zamislim kako je njemu.

FIFA je propisala da fudbaleri moraju imati obavezni odmor od 21. do 28. maja, a Krstajić ističe i da pripreme neće biti bazirane na napornim treninzima već na oporavku.

- Mnogi imaju mnogo utakmica iza sebe ove sezone. Matić, Milivojević, Mitrović igraju non-stop. Tu su i Kolarov, Sergej, Kostić...Nećemo u Austriji imati ne znam kakve kondicione pripreme, to će biti neki taktički treninzi. To su pripreme ali ne u bukvalnom smislu, više je osveženje igrača.

Foto: FSS/David Rawcliffe/Propaganda

Za kraj potvrđeno je da će u timu biti "roviti" Branislav Ivanović i Matija Nastasić.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo održava se od 14. juna do 15. jula, a Srbija se nalazi u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    13. maj 2018 | 12:36

    Krle, dodaj i mene za tekmu protiv Brazila.. Samo jednom da uklizam na Neimaru.. Dobar sam igram u balonu na brdu, markiram, trcim, dobacujem, mogo' bi i na go mesto ' mujice..

  • Milan

    13. maj 2018 | 10:03

    Bilo bi dobro kad bi sebe izostavio sa spiska

  • navijač

    13. maj 2018 | 10:43

    Kod Ivice Osima su Mijatović,Savićević,Pančev povraćali na pripremama pre SP od kondicionih treninga,a ovi ce imati "takticke treninge"!!?!!?!? Nećemo ni Kostariku pobediti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA