≫ 

Oglasio se igrač Spartaka koga žele Partizan i Zvezda: Evo šta je rekao o pozivu "večitih"

Član idealne postave Superlige Nemanja Nikolić gotovo sigurno napušta Spartak ovog leta, da li je njegova naredna stanica Autokomanda?

  • 15

Nemanja Nikolić (25) je jedan od samo trojice igrača van tabora "večitih" koji je poneo laskavo priznanje na dodeli nagrada najboljima u organizaciji Superlige za sezonu 2017/2018.

Napadač Subotičana izabran je u idealnih 11 Superlige, a priznanje dobija na težini ako se zna da su glasovi stigli od kapitena superligaških ekipa i trenera.

>>> Izabrana idealna postava SL, ali i trener, debitant i MVP šampionata: Najviše nagrada u rukama igrača Zvezde!

- Odlična sezona za mene, ali i za kompletan tim Spartaka, za klub, mislim da smo ponovili cilj koji je Spartak ostvario 2008. ili 2009. godine. Jako sam srećan zbog svih ljudi u Spartaku, jer su od početka, kada smo krenuli da radimo, prvo sa Acom Veselinovićem, posle i kod Vlade Gaćinovića, nastavili da rastemo iz utakmice u utakmicu. Imali smo mali pad forme, što je bilo za očekivati od mlade ekipe, a i ostali smo bez najboljih: Ivanovića, Radovanovića, Hajdina koji su otišli u dva naša najveća kluba.

Sve se, ipak, posložilo u drugom delu, i timski rezultat i Nikolićev učinak.

- Nadoknadili smo propušteno, uhvatili korak zahvaljujući činjenici da imamo fenomenanu atmosferu u ekipi i kolektiv kakav bi želeo da sve ekipe imaju. Mislim da je posle ove sezone fudbalska javnost u Srbiji obratila pažnju, ne samo na mene, već na naš kolektiv i ostale moje saigrače koje neizmerno volim i poštujem - kaže Nikolić koji je pre Spartaka karijeru gradio u Grblju, Rostovu i Aktobeu.

Idealna postava Super lige Foto: Marko Jovanović

Sa 15 golova ove sezone Nikolić je iskočio u prvi plan, pominje se kao potencijalno pojačanje "večitih rivala" od naredne sezone. Navodno, Zvezda i Partizan ga žele u svojim redovima od leta.

- Da, jako mi prija što sam, eto, kako vi kažete, na spisku želja Zvezde i Partizana. To svakom igraču u Srbiji prija, drago mi je da sam posle uspešne sezone sve ovo ostvario i, videćemo, kad ponuda dođe i ako dođe, sešću sa ljudima iz kluba, menadžerom, porodicom i odlučićemo šta dalje.

>>> U toku je nova borba Partizana i Zvezde za istog igrača: Kod koga će Nikolić?

Da li se neko izdvaja kao favorit?

- Iskreno - ne. Fudbal je moj posao, svi ga igramo, pre svega da obezbedimo svoju egzistenciju, nema veze da li je reč o Srbiji ili inostranstvu, mislim da pre svega ovo moramo da shvatimo kao posao - rekao je Nikolić koji je najveće aplauze i bodrenje po prijemu u "idealnih 11 lige" dobio sa stola na kom su sedeli igrači Zvezde.

Da li to možda nešto govori?

Nemanja Nikolić ove sezone postigao je 15 golova za Spartak Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gladijator

    14. maj 2018 | 23:21

    Bravo Nemanja,sa kakvom samo lakocom decko igra,to je nesto zaista fascinantno. Pregled igre,gradjenje,asistencije,ulazak u prostor,jedan od kompletnijih napadaca u nasoj ligi sigurno. Puno srece u nastavku karijere i hvala za sve sto si ucinio za Spartak ove godine.

  • Kostadin

    15. maj 2018 | 04:40

    Mladi rob menadžera. Sve od prvog ugovora uzima menadžer a on i porodica se pitaju samo za zdravlje. Još jedan mladi čovek kojeg je menadžer platio pre neku godinu prodaje se na kg.

  • Dare

    15. maj 2018 | 00:34

    Dobar napadac za Spartak ali u Zvezdi nece nikada zaigrati. Spor je i len igrac. Zna da igra ali kada hoce. U zvezdi nije mogao Pavkov da zaigra koji je dosta bolji napadac. Za partizan neznam nista, tamo moze svako da igra, evo i Sasa ilic je produzio ugovor, bolje bi mu bilo da je zamenuo Djukica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA