Englezi sa ovim igračima idu Mundijal, na spisku je i Liverpulov tinejdžer

Aleksander-Arnold prvi put sa seniorima i odmah ide na Svetsko prvenstvo

  • 6

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt saopštio je spisak igrača na koje će računati za Mundijal u Rusiji, na kojem se nalazi i fudbaler Liverpula Trent Aleksander-Arnold (19), kao možda i najveće osveženje u postavi. 

>>> Osmeh koji govori više od 1000 reči: Ovaj čovek vodi Engleze u Rusiju

Desni bek finaliste Lige šampiona do sada je samo jednom bio na okupljanju "A" tima i to samo za treninge pred prijateljske utakmice sa Italijom i Holandijom, u međuvremenu je pružao sjajne partije za svoj tim i sebi obezbedio mesto u selekciji "tri lava" na najvećoj smotri.

Na spisku nema do sada manje-više standardnih Džeka Vilšera iz Arsenala i golmana Džoa Harta, ispred koga su više pokazali Džek Batland iz Stouka, Džordan Pikford iz Evertona i Barnlijeva "jedinica" Nik Poup.

Sautgejt je obrazložio svoje "pikove" za Rusiju koje će imati na raspolaganju za mečeve Grupe G sa Tunisom, Panamom i Belgijom, i dalje ako obezbede prolaz.

- Mislim da je ovo grupa igrača sa kojom svi možemo da budemo zadovoljni. tim je mlad, ali sa nekoliko zaista iskusnih imena, tako da mislim da je važan taj balans mladosti i iskustva, karaktera i pozicija - rekao je selektor Engleske.

Sautgejtov izbor igrača za Svetsko prvenstvo.

GOLMANI: Džek Batland (Stouk), Džordan Pikford (Everton), Nik Poup (Barnli).

ODBRANA: Trent Alexander-Arnold (Liverpul), Geri Kejhil (Čelsi), Fabian Delf (Mančester Siti), Fil Džouns (Mančester Junajted), Heri Magvajer (Lester), Deni Rouz (Totenhem), Džon Stouns (Mančester Siti), Kieran Tripie (Totenhem), Kajl Vaker (Mančester Siti), Ešli Jang (Mančester Junajted).

VEZNI RED: Dele Ali (Totenhem), Erik Dajer (Totenhem), Džordan Henderson (Liverpul), Džese Lingard (Mančester Junajted), Ruben Loftus-Čik (Čelsi).

NAPAD: Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester Junajted), Rahim Sterling (Mančester Siti), Džejmi Vardi (Lester), Danni Velbek (Arsenal).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    16. maj 2018 | 19:11

    Svaka cast svi igraci iz prvenstva Engleske, a nas strucnjak ceka da mu drugi sastavljaju tim...

  • Partizan pa Bog

    16. maj 2018 | 20:55

    Nece jenglezi preci grupnu fazu.

  • Johnny Repp

    16. maj 2018 | 21:23

    Zanimljiv, šarenolik sastav. Deni Rouz, Vardi, Rašford, Kejn, ajmo crno-beli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA