≫ 

Parma je u Seriji A! Apsolutno neverovatan rasplet u poslednjem kolu vratio je nekadašnjeg giganta tamo gde i pripada (VIDEO)

Napadač Specije Alberto Đilardino, bivši igrač Parme, promašio penal protiv bivšeg kluba, kome je je uslugu učinila i Fođa remijem sa Frosinoneom golom u 89. minutu

  • 9

Jedan od najomiljenijih klubova italijanskog fudbala među Srbima, Parma - vratila se u elitni rang!

I to kako!

Samo tri godine posle objave bankrota i eliminacije u Seriju D, klub iz Ređo Emilije, čiju su slavu pronosili velikani poput Bufona, Tirama, Zole, Stoičkov i mnogih drugi - obezbedio je povratak u Seriju A zahvaljujući pobedi u Speciji nad istoimenim timom od 2:0 u poslednjem kolu prvenstva.

Ipak, ključan za ishod Parminog puta ka eliti bio je remi do danas drugoplasiranog Frosinonea sa Fođom (2:2) na svom terenu.

Taj rezultat automatski je promovisao Parmu u novog člana Serije A, iako dva tima imaju isti broj bodova Parma je u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

Tabela nakon završnog kola Serije B izgleda ovako: Empoli 85, Parma 72 (direktan plasman u Seriju A), Frosinone 72, Palermo 71, Venecija 67, Bari 67, Ćitadela 66, Peruđa 60 - ovi klubovi razigravaće za plasman u najviši rang.

Legendarni Alesandro Lukareli ispunio je cilj u 40. godini - vrati oje klub u Seriju A Foto: Guliver/Giuseppe Bellini/Getty Images

Parmi su pobedu u toskanskoj luci doneli Ćeravolo, strelac gola u 11. minutu, i Ćićireti koji je u 61. doneo nedostižnih 2:0 posle čega su gosti više osluškivali dešavanja na meču Frosinenonea i Fođe.

Međutim, imala je i Parma mnogo sreće u petak, ne samo zbog egala direktnog rivala za Seriju A, već i zbog činjenice da je iskusni napadač Specije Alberto Đilardino, i sam nekada igrač Parme, promašio penal u 23. minutu pri rezultatu 0:1...

Bivši reprezentativac Azura prebacio je loptu preko gola, i veliko je pitanje da li bi njegov bivši klub stigao do toliko željene Serije A da nije bilo njegove "male pomoći"....

Međutim, pravi junak Parme zove se Roberto Florijano, koji je u 89. minutu pogodio za Fođu i izjednačio protiv Frosinonea čime ih je automatski prebacio u baraž, a Parmu na drugo mesto i direktno u društvo najboljih.

Pogledajte veliko slavlje u svlačionici Parme koje je usledilo posle utakmice u Speciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA