Rokada u Partizanu: Legende kluba dobile novu ulogu, stiglo pojačanje iz FSS!

U akademiju crno-belih je iz Fudbalskog saveza Srbije stigao i Vladimir Ješić, koji će preuzeti kadetsku selekciju

  • 7

Pre nekoliko meseci u Omladinskoj školi Partizana je došlo do promene u vrhu, pošto je Miodraga Miću Radovića, koji je otišao u penziju, zamenio Vanja Radinović, nekadašnji fudbaler, kasnije i trener u Humskoj.

Pomaže mu Goran Arnaut zamenik i skaut u akademiji crno-belih, a plodovi te saradnje su pre nekoliko dana doneli prve rrokade u struci, u kojima su legende kluba Dževad Prekazi i Slađan Šćepović dobili uloge u odabiru i učenju najtalentovanije dece fudbalu.

Naime, Radinović je po dolasku na mesto direktora Omladinske škole, a na predlog Arnauta, zatražio nekoliko meseci “kredita” ne bi li uvideo situaciju, procenio stručni kadar i na konto analize rasporedio trenere na mesta koja im najviše odgovaraju. Naravno, svima njima je predstavljen plan i program, način na koji škola mora da funkcioniše i na koji će ubuduće funkcionisati.

Kako i do sada, postulati su bili jasni: sve je bazirano na pravilnom selektiranju, obuci i preipremi najtalentovanijih dečaka kroz selekcije za prvi tim. Uz to, odlučeno je i da stručni kadar bude podmlađen, da treneri u školi poseduju PRO licencu za rad, kako bi u svakom trenutku bili na raspolaganju Omladinskoj školi.

Vladimir Ješić, novo pojačanje Partizana Foto: MN Press

Ali i filijali Teleoptiku, koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije, te prvom timu, u kome su često, u prošlosti, angažovani upravo stručnjaci iz Partizanove akademije. Bilo kao pomoćnici ili, pak, šefovi stručnog štaba.

Tako su pomenutim legendama Partizana - Dževadu Prekaziju i Slađanu Šćepoviću dodeljene nove uloge u školi. Prekazi je sa mesta trenera kadetske selekcije prekomandovan u skauting službu i u opisu posla će mu biti pronalaženje najtalentovanije dece na prostorima Srbije i regiona.

A, što se tiče Šćepovića, on će ubuduće odabirati i voditi decu u selekciji “petlića”, jer, kako tvrde u Humskoj, nekadašnji as crno-belih ima nenadmašno “oko” da proceni u najranijim uzrastima da li je neko dete za Partizan ili nije.

Na tome nije okončano “prestrojavanje” u Omladinskoj školi, pošto je iz Fudbalskog saveza Srbije angažovan Vladimir Ješić (vodio selekciju U-16), kome će biti poverena kadetska selekcija Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽👑👑🚞🚆

    19. maj 2018 | 15:24

    А место за Вокрија? Можда почасно место неко? Заслужио бре, забранио Звезди да игра.

  • Zeljko PSG ex JSO

    19. maj 2018 | 12:07

    Ajde Preki,majstore nadi tamo nekog fljamurtari ramadani krasnići!

  • pssst

    19. maj 2018 | 22:42

    Prekazi je preporodio generaciju 2002god koju je preuzeo pre godinu dana i koja je zaslugom bivšeg trenera Mamića loše igrala.Za to je prekazi nagrađen smenom.Generacija 2003god prošlogodišnji prvak lige je uništena lošom selekcijom i lošim radom trenera Kraljevića i taj trener će biti sklonjen ali su ga nagradili pa mu dali najbolju generaciju u omladinskoj školi fk Partizan 2004god.To godište je selektirao i vodio najbolji i najiskusniji trener Popović kojem je oduzeta ta generacija i dobio najmlađe 2011god?! Ne vredi da više nabrajam sulude postupke uprave omladinske škole a ima ih još mnogo a naš klub živi od ove škole ali ne zadugo jer neće ovakvim radom daleko dogurati.Jedino što vredi su treneri Nešković i Popović a ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA