≫ 

Želim tim u kome Nejmar može da pruži maksimum: Tomas Tuhel promovisan u novog trenera PSŽ-a! (FOTO) (VIDEO)

Bivši trener Borusije iz Dortmunda potpisao dvogodišnji ugovor sa francuskim šampionom

  • 0

Nakon završetka prenstva Francuske u fudbalu, Tomas Tuhel je i zvanično predstavljen kao novi šef struke Pari Sen Žermena. 

Nemac je bio prva opcija vlasnika iz Katara. Njega je spotskoj javnosti predstavio predsednik kluba, Naser Al Kelaifi. Tuhel je na klupi Parižana zamenio Španca Unaj Emerija.

>>>Sjajna vest iz Pariza: Čarobnjak se vratio na teren! (FOTO)

Na konferenciji za novinare, nemački stručnjak je kao prvu stvar naglasio ulogu Nejmara u timu.

- Nejmar je umetnik. Moj posao je da stvorim pravu strukturu tima u kojoj bi on mogao da se u potpunosti iskaže - istakao je u svom predstavljanju javnosti.

- On je jedan od najboljih igrača na svetu i kao takav predstavlja ključni element kako bi mogli da pobeđujemo. Već sam razgovarao sa njim i razgovor je protekao veoma dobro. Imamo još fenomenalnih igrača pored njega - nastavio je Tuhel.

Uprava i navijači PSŽ-a već godinama nemaju uspeha u nokaut fazi Lige Šampiona. Pred Tuhelom je težak posao u kome će morati da pronađe način da otkloni psihološku blokadu, koju evidentno poseduju preskupo plaćene zvezde francuskog šampiona.

- Još uvek je rano da pričamo o konkretnim ambicijama. Prvo moramo da stvorimo atmosferu u kojoj će igrači biti srećni da treniraju. O Ligi Šampiona me pitajte na proleće - odgovorio je Nemac.

>>>Statua King Konga plaćena pola miliona evra, dok je Nejmarov dres prodat za "samo" 240.000! (FOTO) (VIDEO)

Da li će Nejmar i ekipa konačno osvojiti trofej Lige Šampiona Foto: Tanjug/AP

Na konferenciji je takođe naglasio da će insistirati na prepoznatljivoj igri na koju će njegovi igrači morati da se naviknu kako bi napravili uspeh.

- Pep Gvardiola mi je veliki uzor. Njegov tim Barselone je bio jedan od najlepših za gledanje. Voleo bih da ovde stvorim atmosferu kakvu je on stvorio u Barseloni tada - završio je Tuhel.

Da li će 44-godišnji Nemac uspeti da dovede Pari Sen Žermen na krov Evrope, pitanje je na koje ćemo dobiti odgovor sledećeg proleća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA