≫ 

Partizan završio transfer ubojitog napadača: Nikolić u Humskoj do 2021.

Dva kluba i menadžer napadača Rade Ćaldović stavili su tačku na uspešne pregovore, u kojima su sve tri strane zadovoljne

  • 22

Dan pred put u Surdulicu, gde ih očekuje finale Kupa Srbije, Partizan je obezbedio prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku i to je definitivno - Nemanja Nikolić (25), sada već bivši napadač Spartaka iz Subotice, saznaje Telegraf.rs.

>>>>ZASENIO VILJU I ĐOVINKA: Dva gola i asistencija Nikolića za oduševljenje Paunovića (VIDEO)

Crno-beli su uspeli da pobede konkurenciju u trci za njegov potpis i to najvećeg rivala Crvenu zvezdu, ali i novosadsku Vojvodinu, koja je pre nekoliko dana ozbiljno uključila u pregovore. Fudbaler će sa klubom iz Humske potpisati ugovor na tri godine, a biće predstavljen javnosti u prvim danima prelaznog roka!

To je zapravo epilog pregovora na relaciji Partizana, Spartaka i Radeta Ćaldovića, zvaničnog zastupnika Nemanje Nikolića, koji su započeti sinoć, danas uspešno privedeni kraju za sve tri stane.

- Sve je završeno, Nikolić je Partizanov igrač do 2021. - rekao je menadžer igrača Ćaldović za Telegraf.

Foto: telegraf.rs

Napadač Subotičana je bio velika želja Partizana i u zimskom prelaznon roku, ali jednostavno nije bilo prostora da se transfer realizuje. Jer, crno-beli su kasnili sa prodajom Leandrea Tavambe i dolazak novog igrača samo bi nagomilao igrački kadar, a nije bilo vremena za uigravanje.

Tako je u tom momentu, iako su Spartak i Partizan pregovarali, otpala ideja o kupovini tandema Nikolić-Djordje Ivanović. Potonji je stigao u Humsku, a napadač sačekao nekoliko meseci ne bi li obukao dres drugoplasiranog tima u Srbiji. Upućeni kažu da je i sam Ivanović značajno pomogao u realizaciji, pošto je bivšem saigraču i prijatelju rekao mnogo lepih reči o novom klubu.

Dobro je u celoj priči prošao i Spartak, koji će na ime transfera Nikolića inkasirati 350.000 evra, plus procenat od naredne prodaje. Računajući i onih 400.000 evra, koliko zimus je iznosilo obeštećenje za Djordja Ivanovića,  Subotičani su, reklo bi se, obavili dobar posao.

Počeo sa fudbalom u rodnom Kraljevu.

Nemanja Nikolić je rodjen 19.oktobra u Kraljevu, gde je i počro da se baci fudbalom. Prvo u školi fudbala "Bubamara", a zatim i u Slogi iz Kraljeva. U seniorskoj konkurenciji je branio boje Metalca Trgovačkog, Grblja, Rostova, Aktobea i Spartaka.

U redovima Subotičana je od januara 2017. a igrački je eksplodirao u tekućoj sezoni, u kojoj je na 32 meča postigao 13 golova i upisao tri asistencije. Uvršten je i u idealni tim Superlige, na kraju takmičenja.

VIDEO: Saša Ilić o nastavku karijere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA