≫ 

Posle 22 godine Arsenal ima novog trenera! (FOTO)

Španac će naslediti legendarnog Arsena Vengera na klupi Tobžija

  • 2

Unaj Emeri je zvanično novi trener Arsenala. On je potpisao trogodišnji ugovor sa londonskim klubom i biće zvanično predstavljen krajem tekuće sedmice.

Ovaj 46-godišnji Španac je u kraijeri predvodio ekipe Lorke, Almerije, Valensije, Sevilje, Spartaka iz Moskve i Pari Sen Žermena. Sa Parižanima je osvoji sedam trofeja za dve godine koliko je porveo kao prvi trener ekipe. U Arsenalu se nadaju da će on biti pravi izbor za naslednika Arsena Vengera.

>>>Najtrofejniji italijanski stručnjak preuzima Napoli! (FOTO)

- Srećan sam zato što sam postao deo jednog od najboljih klubova na svetu. Arsenal je poznat i voljen širom sveta zbog svog stila igre, posvećenosti mladim igračima i njihovog prelepog stadiona. Veoma sam uzbuđen zbog odgovornosti koju sa sobom nosi početak novog poglavlja u istoriji Arsenala - naveo je španski stručnjak.

Emeri će naslediti tim koji je završio na šestom mestu u Premijer Ligi što znači da će Tobdžije po drugu godinu za redom propustiti nastup u Ligi Šampiona. Iz tog razloga, uprava kluba je dovela iskusnog trenera koji bi doneo novu nadu.

 
🔴 The next chapter... #WelcomeUnaiA post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

- Unaj je imao odličnu karijeru. Pomogao je mnogim mladim igračima da se razviju i poseduje zanimljiv stil koji će se odlično uklopiti u Arsenalu. Nakon što smo intervjuisali mnoge kandidate, odlučili smo da je Emeri najbolji izbor za novo poglavlje u našoj istoriji - istakao je generalni menadžer kluba, Ivan Gazidis.

Emeri će biti deveti Španac koji je predvodio neki klub u engleskoj Premijer Ligi. On će se pridružiti svojim zemljacima Pepu Gvardioli, Rafi Benitezu i Havi Garsiji.

Pogledajte i VIDEO: Vladimir Petrović Pižon se rasplakao kad je primio nagradu 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA