≫ 

Partizanov preokret za 15. Kup, Đukić osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri! (FOTO) (VIDEO)

Partizan dobio borbu za pehar!

  • 37

Fudbaleri Partizana i Mladosti iz Lučana došli su do konačnog obračuna u finalu Kupa Srbije, a tu je tim crno-belih bio bolji posle preokreta sa 2:1!

Crvena zvezda je osvojila šampionsku titulu, a Partizan je razrešio dileme u najmasovnijem srpskom takmičenju osvojivši 15. Kup u istoriji.

>>>Detalji krvave sačekuše Grobara: Tri autobusa su čekala na rampi, a kada su iza njih stali automobili druge frakcije, nastao je haos (VIDEO) (FOTO)

Crno-beli će u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok je Mladost ispustila senzacionalnu šansu da podvigom dođe do međunarodne scene.

Partizan je opravdao ulogu favorita, čemu se raduje i subotički Spartak, koji će u kvalifikacije za Ligu Evrope jer je četvrtoplasirani u prvenstvu iza niškog Radničkog.

Nažalost, uvertira finalnog meča bila je huliganska, sevale su baklje, kamenice i motke, pa je veliki broj navijača povređen posle haosa na naplatnoj rampi kod Niša.

Na samoj utakmici, Mladost je bila hrabra i vodila je u ranoj fazi meča, ali je presudio kvalitet crno-belih u nastavku.

Ujedno, ovo je prvi pehar u trenerskoj karijeri Miroslava Đukića.

VIDEO - Pogledajte kako je izgledao sukob navijača Partizana na autoputu

Partizan - Mladost 2:1

(Janković 31, Zdjelar 62 - Tumbasević 20)

Partizan: Stojković, Vulićević, Miletić, Marković, Antonov, Jevtović, Zdjelar, Pantić, Janković, Ivanović (od 78. Đerlek), Tavamba

Mladost: Rosić, Milošević B, Milošević I, Šatara, Pešić, Pejović, Pavlović, Tumbasević, Jovanović, Radivojević (od 66. Trifunović), Dimić (od 80. Golubović)

Početak utakmice obeležila je ravnopravna igra, dok su mnogima fokus bili navijači zbog nereda pre utakmice.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Dve frakcije Grobara su zauzele mesta, kasnije je došla i treća, dok su Lučanci uz sebe imali i trubače, pa je dugo sa stadiona u Surdulici dopirao bizaran zvuk mešanja čak četiri navijačke pesme!

Partizan nije iskoristio početnu inicijativu, kasnije je i Dimić imao polupriliku, da bi se hrabrost Lučancima isplatila u 21. minutu. Tada su odlično kombinovali Milošević i Jovanović u akciji po densom krilu.

Foto: MN Press

Jevtović je uklizavanjem da interveniše zapravo samo namestio loptu Tumbaseviću na glavu za vođstvo od 1:0, a Stojković u toj promeni pravca nije mogao bolje da reaguje.

U transu su neko vreme igrali momci iz Lučana, ali ih je ohladio slobodan udarac Jankovića. Sa 25 metara je elegantno poslao u desne rašlje gola Rosića, da bi završnica poluvremena ipak bila nešto mirnija, bez izglednijih šansi.

Nastavak je doneo rešenost crno-belih da konačno prelome, ali im se dugo upornost nije isplaćivala.

Foto: MN Press

Više je sve ličilo na obigravanje oko gola ili besciljno ispucavanje sa distance, Ivanović je bio neumoran, probali su Zdjelar i Antonov, ali uzalud, sve do 61. minuta.

Tada je posle kornera Zdjelar bio sam na drugoj stativi, a sa prve je petom majstorski loptu prebacio Jevtović.

VIDEO - Prozivka Delija: Grobari razvukli transparente u Surdulici

Bivšem igrač Olimpijakosa nije bilo teško da presudi, ispostavilo se da je time meč rešen, iako je u nastavku bilo poluprilika.

Pred kraj su samo papirići i rolne odložili poslednji sudijski zvižduk, Majo Vujović je prolongirao kraj, a Mladost je u tom periodu ispustila šansu meča.

VIDEO - Bakljada Grobara u Surdulici

Za delić sekunde je kasnio Trifunović na centaršut sa strane, Stojković je već bio matiran praktično, samo je bivši napadač Crvene zvezde kasnio sa reakcijom, pa je slavlje crno-belih moglo da počne.

VIDEO - I mi pirotehniku za bakljadu imamo, Lučanci zapalili baklje u Surdulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    23. maj 2018 | 19:49

    Toliko su kukali kako je mali stadion a ni njega ne mogu da napune

  • VRACAR

    23. maj 2018 | 20:12

    Vracar ceka trofej!

  • dusan

    23. maj 2018 | 19:37

    igracima partizana 10000 evra premije ako pobede mladost iz lucana.ej bre, mladost iz lucana.....kao da igraju protiv salkea ili borusije.sram ih bilo, a pre neki dan lep, ali tuzan apel telegrafa da se sakupi jedva 5000 evra kako jedno dete ne bi ostalo bez vida.ovo je zemlja sve vecih kontrasta.ja znam da i u nemackoj igraci imaju premije,, ali ne znam zemlju u kojoj vise gradjani sakupljaju novac za lecenje dece od srbije.u to sam potpuno siguran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA