Skandal u najavi, sudije iz FS Istočne Srbije zagrmele: Nećemo da ovaj čovek bude član nove Sudijske komisije FSS!

U redakciju Telegrafa stiglo saopštenje članova Sudijske organizacije FS RIS koje je definitivno uzburkalo strasti

  • 14

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije tek što je rasformirana, imena kandidata za nove članove još nisu ni objavljena, a mi već imamo novi potencijalni skandal u najavi!

Naime, redakciju Telegrafa kontaktirala je Sudijska organizacija FS RIS (Regioni Istočne Srbije) koja je došla do saznanja da će jedan od članova Sudijske komisije biti Bojan Stojanović, inače predsednik upravo Sudijske organizacije FS RIS.

Članovi pomenute organizacije na ovaj način, kako sami kažu, žele da obaveste javnost na pogubne posledice imenovanja ovakvih kadrova u novu Sudijsku komisiji FSS.

Saopštenje članova Izvršnog odbora prenosimo u celosti, uz sitne redakcijske korekcije:

- Poštovani, obraćamo vam se u nadi da možete da nam pomognete, objavite naše saopštenje i informišete sportsku javnost o jednom od predloženih za novu Sudijsku komisiju FSS. U saopštenju pomenuti Bojan Stojanović iz Niša nema elementarne potrebne kvalifikacije za tu poziciju po Pravilniku o sudijama i suđenju FSS .

(član 4: Član Sudijske komisije mora biti instruktor prve kategorije, sa odličnim komunikacionim veštinama, sklonošću ka grupnom radu, koji se u svom dosadašnjem radu istakao i kao predavač, s izraženim menadžerskim sposobnostima na rukovodećim pozicijama u okviru sudijske organizacije u poslednjih pet godina.)

Bojan Stojanović, predsednik Sudijske organizacije FS RIS Foto: fsris.org.rs

- Ukupno je sudio dve sezone Super lige Srbije i dve u Prvoj ligi, a opstaje u organizaciji sudija na račun veza sa gospodinom Dušanom Mrakićem. U sudijskoj organizaciji Istočne Srbije rukovodio je poslednje dve godine i sada je pred smenom. Od jednoglasne podrške u početku, došao je do toga da mu svi članovi Izvršnog odbora i Sekretarijata uskraćuju podršku i zakazuju vanrednu skupštinu za njegov opoziv (11.juna).

- Protiv Bojana Stojanovića disciplinska komisija SSOS FSRIS pokrenula je postupak zbog vređanja, pretnji i pokušaja fizičkog napada na poslednjoj sednici IO SSOS FSRIS.

- Mi jesmo za promene u Sudijskoj organizaciji i Sudijskoj komisiji, ali NABOLJE - s poštovanjem, Članovi IO SSOS FSRIS

Potpisnici saopštenja su:

Danilo Grujić, FS Niša

Mirko Simić, Rasinski okrug

Nenad Đorđević, Pčinjski okrug

Dragan Veljković ,Nišavski okrug

Dragan Milićević, Toplički okrug

Jovan Božović, Pirotski okrug

Igor Paunović, Borski okrug

Vladimir Đuričić, Jablanički okrug

Na adresu Telegrafa stigla je i kopija obaveštenja nakon sednice IO Sudijske organizacije FS RIS održane sredinom aprila.

Obaveštenje Sudijske organizacije RIS Foto: FS RIS

Podsetimo i to da je Sudijska komisija FSS u sastavu Milan Karadžić, Dejan Filipović i Rade Đurović raspuštena 22. maja, a mandat je poveren Zoranu Petroviću.

Nekada naš najbolji arbitar i učesnik Svetskog prvenstva ima mandat da Izvršnom odboru FSS predloži četiri člana Sudijske komisije, kao i da do 15. juna pripremi nove liste arbitara.

Raspuštanje kompletne sudijske komisije epilog je skandala u režiji arbitra Srđana Obradovića koji je završio u pritvoru zbog sumnji da je namerno uticao na rezultat utakmice pretposlednjeg kola Spartak - Radnički.

On je samo dan kasnije pozvan na informativni razgovor u jagodinski SUP, posle čega mu je određen jednomesečni pritvor.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jo

    24. maj 2018 | 12:50

    čovek nema ni srednju školu, elementarno nepismen, sudio dve godine Super ligu, desetak utakmica od kojih je svaka druga sa negativnom ocenom, sada posmatrač Prve lige koji plaća drugom da piše kontrole i ocenjuje sudije u njegovo ime....

  • Istina

    24. maj 2018 | 12:34

    Mozda treba Magarac ili Konj ? 😂😂😂😂 mozete samo da ga mrzite,on vam je nocna mora...

  • Istina

    24. maj 2018 | 14:41

    Sta je ne odgovara vam covek bez mrlje u karijeri i zivotu? Cvikate da cete ostati bez dobre mandre ako on dodje tamo gde bi trebalo da dodje?!? Zar je moguce da ne vidite koliko ste smesni i providni?! Pokusavate njega da pljujete vi koji ste minimum deset puta gori. Glumite drzavu u drzavi. Cujem i da ste jaci od Kokeze?!? Ili vas se i on plasi?! Pa samo nastavite da udarate glavom o zid. To je tako zabavno 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA