≫ 

Jokane, majstore! Fulam je u Premijer ligi, Kotadžersi slave Srbe! (FOTO) (VIDEO)

Londonski tim pobedio Aston Vilu i ušao u društvo najboljih, Jokanović i Mitrović junaci, Kerni strelac jedinog gola na Vembliju

  • 26

Fulam se vratio u Premijer ligu, londonski tim je u finalu plej-ofa na Vembliju pobedio Aston Vilu 1:0 i naredne sezone ponovo će igrati u društvu najboljih, posle četiri sezone bitisanja u Čempionšipu.

Strelac jedinog gola bio je kapiten Kerni u 23. minutu na asistenciju Rajana Sesenjona.

Samim plasmanom u elitu Fulam se izborio i za "masni" bonus od 180 miliona evra kao sponzorsku nagradu za ulazak među odabrane klubove najvišeg ranga.

Srbi Slaviša Jokanović i Aleksandar Mitrović nose ogromne zasluge za neverovatan uspeh kluba kraj Temze, obojica su bila fenomenalna ove sezone i pitanje je da li bi Fulam bio sada tu gde jeste da Jokan nije posložio ekipu, a Mitar nije nemilice tresao mreže od kada je stigao zimus na pozajmicu iz Njukasla.

ukupno 12 golova postigao je napadač našeg nacionalnog tima od tada.

Foto: Guliver/Alex Morton/Getty Images

Ostaje da se vidi da li će ga Fulam zadržati i za sledeću sezonu ili će mu karijera krenuti u drugom pravcu - ako pitate navijače Fulama, dileme nema.

Šta tek reći za Jokanovića koji će, ako se ne desi veleobrt, biti prvi srpski trener u engleskoj Premijer ligi!

Jokanović je u sezoni 2014/2015, napravio isti rezultat sa Votfordom, ali nije dočekao da vodi ekipu u Premijer ligi, no sada je jasno da je srpski stručnjak kalibar za najjače takmičenje na svetu, kako često vole da kažu za Premijer ligu. Uspeh sa Fulamom izbacio ga je u orbitu, Fulam će uraditi sve da ga zadrži i odbije ponude koje krenuti da stižu, u to nema sumnje.

O samoj utakmici vredi reći da je Fulam bio daleko bolji u prvom poluvremenu kada je i materijalizovao terensku inicijativu preko Kernija, na lucidan pas Sesenjona. Pronašao je Francuz pukotinu u defanzivnoj liniji Vile, Teri nije najbolje zatvorio, a Kerni je rutinirano plasirao loptu u dalji ugao poleglog Džonstona.

Fulam je vladao situacijom do kraja prvog dela, imao i dve-tri poluprilike, ali je u nastavku posustao, ali i preživeo jak udar Aston Vile.

Gotovo od prve sekunde drugog poluvremena, ekipa iz Birmingema je jurnula ka izjednačenju, na mukama je bila odbrana Fulama, Betineli je imao pune ruke posla, doduše samo jednu intervenciju kada je "ušao u šut" Grilišu - i spasao svoj tim najgoreg.

Drama je bila na vidiku kada je defanzivac Fulama Odoi dobio direktni crveni karton posle neopreznog starta nad Grilišem u 70. minutu. jokanović je tada posegao za izmenama, uveo svežu krv u vidu Norvuda, Kalasa i Kruistija, a oni, uz saigrače, uspeli da izdrže do kraja i odbiju sve nalete Vile - za delirijum navijača kluba iz zapadnog Londona.

Čudotvorac i gospodin: Slaviša Jokanović Foto: Guliver/Harry Hubbard/Getty Images

Pogledajte fantastičan ambijent u režiji navijača Fulama pred početak utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    26. maj 2018 | 20:25

    Bravo Jokane. Bravo Mitrovicu. Radovao sam se ovoj utakmici i pobjedi vise nego finalu Lige prvaka.

  • Kiza007

    26. maj 2018 | 20:18

    Bravo majstori vrhunski uspeh 👍👍👍👍

  • Mihajlo

    26. maj 2018 | 19:56

    Idemmooo jokanee grobarcinoo, pobedaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA