≫ 

Znam 90 posto koga vodim u Rusiju: Krstajić sklopio mundijalski mozaik (VIDEO)

Selektor Srbije nema mnogo dilema kada je u pitanju konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo

  • 4

Počelo je!

Srpska fudbalska reprezentacija okupila se u ponedeljak u staropazovačkoj bazi pred početak priprema za Mundijal u Rusiji, selektor Krstajić se odmah na početku susreo sa sitnim kadrovskim problemima, međutim to nije umanjilo entuzijazam i optimizam koji je provejavao u taboru Orlova.

>>> Matiću zavijali nogu na treningu, Bane propustio okupljanje, Nastasić radi odvojeno: Buran početak "operacije Rusija"

Nemanja Matić je odradio samo prvi deo treninga, drugi deo je posmatrao sa ledenim oblogama na skočnom zglobu, Ivanović je ujutru radio pod posebnim režimom, a jedina dobra vest danas je prisustvo Matije Nastasića sa ostatkom ekipe...

Situaciju iz tabora Orlova približio je selektor Krstajić u razgovoru sa novinarima.

- Situacija sa Nastasićem ide sve bolje, u četvrtak očekujemo da će se priključiti ekipi, e sad videćemo kako će to izgledati sa loptom i u duel igri, to je ipak nešto drugo, tako da moramo sačekati da vidimo kako će podneti najveće napore - rekao je u vezi sa štoperom Šalkea Krstajić, koji je objasnio i zbog čega bivši kapiten Branislav Ivanović nije prisustvovao zajedničkom uvodnom treningu.

Osmeh koji sve govori: Krstajić i jedan od pomoćnika Ljubiša Ranković Foto: MN Press

- Bane je odradio jutarnji trening sa profesorom Markom Stojanovićem, tako da nema problema ni sa njim, biće uskoro u punom trenažnom procesu. Posle podne je morao kod zubara, sve je uredu sa njim.

Na naše pitanje koliko će mu biti teško da izabere 23-cu za Mundijal, selektor je rekao:

- Biće mi teže nego kad sam kratio spisak sa 35 na 27, ali u razgovoru sa saradnicima, 90 posto znam koja ekipa će da ide. Sačekaćemo još malo da vidimo kako će se stvari odvijati.

Ono što je u ovom momentu najvažnije za Krstajića i grače je - odmor.

- Sigurno da je najbintinje da se ekipa osveži i pripremi fizički, duga je bila sezona, momci su umorni, imali su kratak odmor, međutim kad se razmisli šta nas očekuje, onda umor nije u prvom planu... Voljni momenat je veliki kod svih da rade, da se odmore i organizuju, ovo su više taktički i rekals treninzi, vrhunac će biti kad krenu prve utakmice koje nas očekuju u Austriji gde očekujem maksimalnu angažovanost svih.

Poslušajte i šta je Aleksandar Mitrović rekao posle prvog treninga po okupljanju u Staroj Pazovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA