≫ 

Rečenica Zidana kojom je otišao iz Reala ući će u anale fudbala: Da li biste je vi ikada izgovorili? (VIDEO)

Francuski trener doneo je neočekivanu odluku, a obrazložio je veoma jasno

  • 16

Odlazak Zinedina Zidana ostaće upamćen u istoriji fudbala. Jer, do sada se nije desilo da je trener trostrukog šampiona Evrope otišao sa klupe tima tek tako.

Međutim, njegova rečenica kojom je saopštio da odlazi sa mesta trenera ući će u anale fudbalske trenerske edukacije. Pet dana posle osvajanja Lige šampiona:

>>> Jedan od ova četiri trenera menja Zidana na klupi Reala: Venger glavni favorit po kladionicama!

- Ako nakon tri godine ne vidim jasno kako da nastavimo pobeđivati ili kao bi ja to hteo, onda je pravo vreme za ne nastaviti s ovim poslom ovde i pravo vreme za promenu. Ja sam pobednik, a mislim da bi jako teško bilo nastaviti pobeđivati da sam ostao - rekao je Zidan.

Tri Lige šampiona za tri godine: Zinedin Zidan ušao u istoriju trenerskog posla Foto: Tanjug/AP

Pre pet dana je postao treći put zaredom prvak Evrope sa Realom, to se više nikada neće desiti. Osvojio je za tri godine i jedan šampionat i dva Superkupa Španije. Međutim, ove reči jasno upućuju da očigledno da0 atmosfera u timu nije baš najbolja i da je došlo do zasićenja kako igrača sa njim, tako i njega sa igračima. 

Zidan kao nekadašnji igrač je vrlo dobro osetio to i nije upao u zamku kao mnogi treneri. Uradio je najbolju moguću stvar - otišao kada je najveći. Jer da je ostao, verovatno bi bio smenjen toko sledeće sezone zbog slabijih igara tima.

Da li biste vi uradili ovako nešto?

Imao je dobar odnos sa igračima, ali ponekad je vreme da se kaže zbogom: Zidan u zagrljaju Modrića Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanub

    31. maj 2018 | 16:27

    Djukic to ne bi uradio nikad.čak ni kad bih ga na muke stavljali.jednostavno Zidan je gospodin,a mnogi to nisu niti će ikada biti

  • Boke

    31. maj 2018 | 15:10

    Zizu bio si i ostao najveci srecno

  • OO7

    31. maj 2018 | 15:47

    Zizu kao i dok je bio igrac uvek zna kad i sta treba ... Zna da Ronaldo odlazi i da vise nema nista od trofeja, bolje da ode ovako nego da ga najure ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA