≫ 

Partizan odredio cenu za defanzivca: Ne ide iz kluba bez milion evra!

Crno-beli za štopera Miletića precizirali cenu ispod koje neće ići

  • 14

Svi fudbaleri Partizana, sem onih najmlađih i najtalentovanijih - Svetozara Markovića, Armina Đerleka, pa u Luke Cucina, imaće svoju cenu na tržištu tokom leta i moći da napuste klub ukoliko stigne prava ponuda.

Izrekao je to javno i generalni direktor Miloš Vazura, napominjući da su crno-beli tretnutno u stanju male tranzicije tima, odnosno da će biti izvršene korekcije i pojačan sastav u odnosu na proteklu sezonu. Nekolicina fudbalera, poput, recimo, Nemanje R. Miletića ima čak i jasno određene cifre obeštećenja ispod kojih ne mogu da dobiju “zeleno svetlo” za napuštanje Humske.

U vezi sa pomenutim štoperom Miletićem postoji i mala dilema, jer u Humskoj još uvek vagaju hoće li on uopšte biti na “letnjoj pijaci” ili će, pak, biti van domašaja zainteresovanim klubovima.  A, zainteresovanih ima sa nekoliko strana, pošto je minule sezone Miletić bio najkonstantniji u defanzivnoj liniji, igrao i u centralnom delu odbrane i na desnom boku (po potrebi).

>>> Transfer bomba u Humskoj: Partizan doveo napadača iz Portugalije (VIDEO)

Tim povodom je sa njegovim zastupnicima juče održan sastanak i okvirno je dogovoreno da će Partizan ući u eventualne pregovore samo pod uslovom da ponuda bude 1.000.000 evra i preko toga. Menadžer fudbalera Bojan Ostojić potvrđuje da takav sporazum tri strane postoji i da on i njegov klijent sve rade u dogovoru sa klubom.

Nemanja Miletić na meču Partizana Foto: Marko Jovanović

- Takvi sastanci su uobičajeni i služe kao smernica i klubu i igraču, ali svakako i nama agentima. To je nešto sasvim normalno. Stav Partizana da Nemanja R. Miletić može da ode iz kluba samo uz ponudu od milion evra i više i to nije od juče. Postigli smo takav sporazum kada je došao u klub, a sada smo samo potvrdili da je to i dalje tako, da nema odstupanja od dogovora – kaže Bojan Ostojić, zastupnik Nemanje R. Miletića za Telegraf.rs.

Dakle, postoji mogućnost da Miletić ipak napusti klub?

- O tom – potom. Prelazni rok je več počeo, dogovorene smernice ste čuli, a zavisi naravno i od stava trenera Partizana. Rekoh već, imamo veoma dobru komunikaciju sa ljudima iz kluba i svaki potez će biti koordinisan. Interesovanja za Miletića svakako ima već sada, bio je konstantan tokom cele sezone, ali će poslednji sud doneti klub – zaključuje Ostojić.

STIGAO ZA 450.000 IZ VESTERLOA

Miletić tokom evropskih utakmica Foto: Tanjug/AP

Možda rogobatno zvuči kada kažete da je cena jednog fudbalera u Srbiji – milion evra. Međutim, kada se malo “zagrebe”ispod površine, Partizanova računica je vrlo jasna i opravdana.

Naime, Miletić je prošlog leta stigao u Humsku i to ne za džabe, već je za njega plaćeno obeštećenje od 450.000 evra, belgijskom Vesterlou. Kada se na to dodaju plate igrača, zatim premije za plasman u Ligu Evrope, zatim i drugu fazu tog takmičenja, te osvoji Kup Srbije, dođe se do ulaganja od oko 600.000 evra na godišnjem nivou.

Defanzivac je u dobroj meri opravdao očekivanja, odigrao je čak 50 utakmica za crno-bele, samim tim omogućio klubu da potražuje pomenuti novac za njega.

VIDEO: Partizan uz vatromet podigao pehar Kupa

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk nkk

    1. jun 2018 | 17:33

    Mozete citav tim dati dzabe s obzirom kakvi su

  • ДР

    1. jun 2018 | 20:25

    На крају ће да плате да га неко узме!!!

  • DLZ

    1. jun 2018 | 15:04

    Jesu ovi ozbiljni za ovakvo drvo od igraca toliko obestecenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA