Partizan ponovo traži uvođenje VAR tehnologije u Superligi: Kada mogu Hrvati, zašto ne možemo mi?

Crno-beli istrajni u nameri da, zarad regularnosti, video tehnologija pokriva utakmice najvišeg ranga

  • 25

U zemljama Evrope se uveliko primenjuje, a sada je i Fudbalski Savez Hrvatske uveo video asistenciju sudijama za sledeću sezonu. Šta je onda problem sa nama - pitaju se iz Humske.

Dok u Srbiji “pada” cela Sudijska organizacija, a neki od arbitara, zbog skandaloznih odluka, završavaju iza rešetaka i to kada je šteta već načinjena, Hrvati su se očigledno dozvali pameti i odlučili da uvedu VAR tehnologiju u svoje fudbalsko takmičenje.

>>>Kolekcionari, uzalud ste zalepili 92 igrača! Panini pogodio samo 5 celih ekipa, a album će petorici Orlova biti jedina uspomena na SP

Ta vest je u dobroj meri uzdrmala Balkan, a u Partizanu, koji je nekoliko puta pokretao inicijativu za VAR, ponovo se pitaju se zašto i mi ne možemo kao komšije?! Svima je valjda u interesu da nam takmičenje bude regularno, a ne da nam se sa sudijama šali cela Evropa i puštaju snimci koji nikome ne služe na čast.

Otuda će Partizan ponovo pokrenuti inicijativu da uvođenje video tehnologije, jer u Humskoj smatraju da Srbija nikako nije i ne sme da bude iza Hrvatske.

- Partizan je na prethodnim sednicama organa FSS, pre svega na Zajednici Superligaša i Prve lige Srbije, argumentovano sa dosta skrupuloznih i jasnih podataka, govorio i prednosti VAR tehnologije. To sredstvo je prihvaćeno i kao zvanično na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji. U zemljama Evrope se takođe uveliko primenjuje, a sada je i Fudbalski savez Hrvatske uveo VAR za sledeću sezonu. Šta je onda problem sa nama?! - pita se potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić

Vladmir Vuletić ima dosta pitanja upućenih ka Fudbalskom Savezu Srbije Foto: MNPress

Pokrenućete novu inicijativu za VAR tehnologijom?

- Apsolutno! Kada je Partizan govorio o svemu ovome, dočekivano smo sa podsmehom, sa kakofonijom nekakvog horskog natpevavanja različitih klubova, pre svega Prve Lige Srbije. Dakle, klubova iz nižeg ranga takmičenja. Ispalo je da oni brane Superligu od VAR tehnologije.

>>>Fudbaler Partizana oblači crveno - beli dres? Olimpijakos zvao Jevtovića!

Sada će neki od tih klubova u Superligu i dolazimo do zanimljivog pitanja:Kako je moguće da ova tehnologija odgovarao svima samo ne odgovara Srbiji? Ko koči VAR tehnologiju u srpskom fudbalu?

- Imamo situaciju da se zbog suđenja najčešće oglašava i najčešće podnosi prijave Dragiša Binić, koji je zadužen za regularnost takmičenja u FSS. Pitanje je da li bi Binić ostao poslu koliko bi se “instalirao” VAR na stadionima Srbije. Smeta li VAR Biniću i njegovom poslu ili fudbalskoj Srbiji? Izbegli bi smo velike polemike, sučeljavanja, komentarisanja suđenja, ratove saopštenjima. Ne insistiramo mi u Partizanu na toj tehnologiji radi sebe, već radi integriteta takmičenja, pa i FSS. Ko to ne prepoznaje, nastupa maliciozno i tendeciozno - nastavio je Vuletić.

Očekujete li da ovoga puta inicijativa prođe?

- Iskreno verujem da će fudbalska Srbija prepoznati neophodnost napretka. Imali smo nedavno situaciju da je jedan od medija, recimo, za sudiju koji danas sedi u pritvoru, a zbog meča o kome je posle pričala cela Evropa, konstatovao u izveštaju da je arbitar perfektno obavio posao. Partizanu ne treba lični VAR, niti ta tehnologija treba da se vezuje za jedan klub. Želimo objektivan nepristrasan sud, na terenu i van njega. Pa, neka bolji pobedi – zaključuje Vladimir Vuletić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FK BORAC

    5. jun 2018 | 18:18

    Pa jasno kao beli dan!!Da mogu ovi iz rupe kao do sada,da rade kako oni diriguju

  • fudbal

    5. jun 2018 | 19:00

    Pa mi moramo u svemu da budemo poslednji, pa i u novoj tehnologiji. Kada UEFA jednog dana naredi de se neće moći igrati LS i LE bez VAR tehnologije, onda će mo sve duplo platiti.

  • Rambo

    5. jun 2018 | 20:00

    Ne odgovara Zvezdi😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA