≫ 

Prvo, pa pobeda! Zvezda savladala Rid sa 2:0, prvenac Melega

Ben je doneo vođstvo već u 1. minutu, konačan rezultat postavio novajlija u timu Vladana Milojevića

  • 4

Fudbaleri Zvezde startovali su pobedom na pripremama u Austriji, u prvoj proveri savladali su Rid rezultatom 2:0 golovima Bena i novajlije Dejana Melega iz penala.

Samo što je utakmica počela, već je bilo 1:0 na semaforu.

>>> Sa 10 godina je došao u Zvezdu, ali roditelji nisu imali para i vratio se iz Beograda: 15 godina kasnije, dečak je postao zver i ostvario je san (VIDEO)

Strelac je bio El Fardu Ben, koji je iskoristio velikj grešku štopera Rida, koji je želeo da vrati loptu svom golmanu, ali je ''izbacio'' Bena 1 na 1, što je on rutinski iskotistio.

Zvezdin pritisak se nastavio i već u 13. minutu bilo je 2:0. Strelac je bio Dejan Meleg sa bele tačke, što je njegov prvenac u crveno-belom dresu. Šutirao je u donji levi ugao golmana Rida, koji je pročitao njegovu nameru i pogodio stranu, ali je udarac bio precizno izveden i čuvar merže Austrijanaca je bio nemoćan.

Foto: crvenazvezdafk.com

Nekoliko minuta kasnije Zvezda je imala idealnu priliku za 3:0. Filip Stojković je sjajno probio po desnom boku, centrirao je na drugu stativu, odakle je Srnić iz povoljne siguacije pogodio samo spoljni deo mreže.

Nakon toga kao da je pao tempo i Zvezdin pritisak. Crveno-beli su i dalje kontrolisali meč, dok je Rid zapretio samo u 39. minutu, kada je Majer sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora iz okreta levom nogom. Borjan je tada vrhunskom paradom spasio siguran gol i izbacio loptu u korner.

Ubrzo je sudija označio kraj prvog dela igre, a na pauzi su u igru ušli Nikola Stojiljković i Nemanja Milić, koji su zamenili Aleksandra Pešića i Dejana Melega.

Kasnije su u igru ušli i Milijaš umesto Bena, Joveljić umesto Srnića, Terzić umesto Hajdina i Nikolić umesto Krstičića.

Drugo poluvreme donelo je slabiju igru. Rid je u uvodnih nekoliko minuta imao inicijativu, ali bez konkretnije šanse.

Prvu i faktički jedinu pravu priliku j drugom poluvremenu propustio je Nemanja Milić, koji je glavom promašio šut na drugoj stativi posle dobrog centaršuta Hajdina, koji se tako iskupio za nekoliko loših poteza u prvom poluvremenu.

Zvezda je pokušavala da primeni u delo ono što se vežbalo na treninzima kada je u pitanju taktika i kretanje bez lopte u napadu. Milojević je u nekoliko navrata podviknuo, nekada je hvalio igrače, ali je utisak da i dalje treba uvežbavati ta uobičajena dodavanja i akcije.

Nikola Stojiljković je na ovom meču debitovao, ali nije imao mnogo prilika da se istakne.

Rid je i pored toga što je gubik sa 2:0 kasnije ponovo dobar deo igre posveti svojoj defanzivi, a i Zvezda je bila manje opasna po gol i rezultat je ostao nepromenjen.

Ovo je četi Vladana Milojevića bila prva provera tokom boravka u Austriji, dok će u danima koji slede snage odmeriti i sa ekipama Apolona sa Kipra, Bohemijana iz Češke i ekipom Lask iz Linca.

Zvezda je počela meč u sledećem sastavu: Borjan, Jovičić, Krstičić, Meleg, Srnić, Babić, Stojković, Ben, Hajdin, Pešić, Savić

RID: Krejdl, Tomas, Hinsamor, Pointner, Cigl, Lugonsa, Rajner, Hebesburger, Arne, Hidmajer, Majer

Detalj sa meča Zvezda - RID; Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk Komar Gospic

    25. jun 2018 | 19:36

    Bio penal za zvezdu...ma dajte nije moguce 🤣😂🤣😂🤣😂

  • Hocemo penal za zvezdu, penal za zveeezdu!!

    26. jun 2018 | 11:31

    E mukeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA