≫ 

Druga pobeda Partizana na pripremama u Sloveniji: Đerlek srušio Krakoviju!

Crno-beli sa drugim timom stekli prednost u prvom poluvremenu, dok je najjači sastav u nastavku bio daleko bolji od Poljaka, uz niz promašenih prilika

  • 3

Druga provera i druga pobeda Partizana na pripremama u Sloveniji. Ovoga puta crno-beli su savladali poljsku Krakoviju sa 1:0, u meču koji je više nalikovao na takmičarski, nego li na uigravanje i treneru Miroslavu Đukiću i fudbalerima može da posluži kao primer šta ih čeka u evropskim kvalifikacijama.

>>>Znam za Partizan i za večiti derbi, sarađivao sam sa Đukićem: Mark Valijente predstavljen kao novo pojačanje crno-belih (FOTO)

Za razilku od utakmice sa Honvedom, Miroslav Đukić je protiv Krakovije počeo sa drugopozivcima, momcima koji su sa Mađarima igrali poslednjih pola časa. Sastav sa četvoricom momaka iz Omladinske škole (Marković, Šehović, Đerlek, Kokir), uz nekolicinu iskusnih igrača, pružio je sasvim dobar otpor fizički spremnim Poljacima.

Ruku na srce, nije to bio lep, dopadljiv fudbal kao u prvoj kontrolnoj utakmici, igralo se između dva kaznena prostora, sa mnogo trčanja i duela. Otuda su povoljne situacije u poslednjoj trećini terena, na obe strane, mogle da se izbroje na prste jedne ruke.

VIDEO: Đukiću i Sumi na treningu proterali kroz noge

Čak i kada bi povezali nekoliko dobrih pasova i odigrali akciju koja obećava, crno-beli su udarali u “živi zid” u poslednjoj liniji Krakovije ili su već na 35-40 metara bili zaustavljani faulovima.

Pokušavali su zato Đukićevi izabranici i dugim loptama da pronađu Tavambu i Ožegovića, koji su se “potukli” sa odbranom Krakovije, ali ni to nije donosilo rezultat. Sa druge strane, Poljaci, u manjku kreacije, oslanjali su se uglavnom na greške crno-belih, pokušavajući da iskoriste višak prostora u kontranapadima. No, sem dva pokušaja glavom, koja su završila u rukama Filipa Kljajića – nisu ozbiljnije ugrozili Partizan.

Detalj sa meča Partizana i Krakovije; Foto: FK Partizan

Prvu veću grešku Poljaka Partizan je surovo kaznio. Igrao se 34. minut, akciju je započeo Jevtović pasom kroz sredinu, lopta je došla do Tavambe čiji šut sa 16 metara je izblokiran, a odbitak je pokupio Kosović i uposlio Armina Đerleka, koji je prihvatio loptu na desnoj strani i “provukao” je ispod golmana Gostomskog – 1:0.

Đukić je u nastavku prvo promenio centralnog defanzivca (Marković/N.R. Miletić) i krilo (Kokir/Ivanović), a ubrzo i ceo tim, pa je na teren poslao najjači sastav u ovom momentu.

To je u velikoj meri uticalo na odnosa snaga na terenu, jer su crno-beli pomerili linije unapred, preuzeli posed i kontrolu lopte i naterali Poljake da se brane ispred svog kaznenog prostora.

VIDEO: Miroslav Đukić izneo utiske posle prve pobede Partizana na pripremama

Za razliku od prvog dela, Partizan je sa Nikolićem i Gomešom u napadu dobio “dubinu”, dok je manevar konstantnim presingom prosto terao igrače Krakovije na grešku. Ubrzo je s tigla i prva velika prilika, tako što se Nikolić povukao u vezni red, prihvatio loptu, a zatim proigrao Ivanovića na desnom boku, koji je povratnom loptom izbacio odbranu Krakovije i omogućio Sumi udarac sa desetak metara. Ipak, blok Poljaka je reagovao u poslednjem trenutku.

Pozdrav crno-belih; Foto: FK Partizan

Kako je vreme odmicalo, Partizan je sve više pritiskao Poljake, koji nisu uspevali niti da iznesu loptu sa svoje polovine, niti da spoje više od dva pasa. Ipak, nisu kažnjeni, iako je Partizan stvorio još nekoliko zrelih prilika.

Gol Đerleka za drugu pobedu Partizana možete pogledati klikom na video: 

Malo je nedostajalo da Ivanović, posle pasa Gomeša zatrese praznu mrežu, ali je kasnio za korak, ali je i sam tamnoputi napadač imao dve izgledne situacije. U prvom slučaju je obišao golmana i šutirao ka golu, no, jedan od igrača Krakovije je spasao viđen gol. A u drugom slučaju je šutirao blizu stative, sa desetak metara.

U smiraju meča, veliku šansu je propustio i Nemanja Nikolić, posle pasa Danila Pantića, zapravo poljski golman je bio uspešniji u situaciji jedan na jedan. A blizu gola je bio i Sejduba Suma, koji je iz slobodnog udarca sa 17 metara pogodio prečku.

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    27. jun 2018 | 19:15

    Igra Partizana je uzas! Ovo pisem posle zavrsene utakmice i stvarno tesko Partizanu i ove godine sa Djukicem. Neverovatno kako dosadna i bezvezna igra. Jedino bih izdvoio , u pozitivnom smislu, malog Sehovica. Ostale je sve grehota nazvati fudbalerima.

  • laki partizanovac

    28. jun 2018 | 08:55

    Najbolji igrač Partizana je Suma što će dokazati u narednom periodu. Igrač koga platite 1,6 miliona mora biti glavni igrač a ne da čeka da ga puste da izvede slobodnjak što mu u pravilu ne dozvoljavaju Pantić, Tošić, Janković... Dodatno ga ignorišu u igri i sve su to razlozi njegove navodno loše igre. Dati mu veće ovlaštenja u igri i eto nama igračine zbog čega je doveden. Nije zaboravio igrati ali nije dobro primljen od saigrača. To je moje mišljenje.

  • NSCZ

    28. jun 2018 | 00:38

    Recite nam kako je igrao Suma? Jel briljirao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA