≫ 

Partizanu packa od Rostova: Crno-beli doživeli prvi poraz na pripremama (VIDEO)

Igrači Miroslava Đukića slabo odigrali prvih 45 minuta, zbog čega su kažnjeni sa dva gola, dok su drugom delu bili znatno bolji, ali bez realizacije

  • 17

Najjaču proveru na pripremama u Sloveniji, Partizan je završio neslavno, porazom od ruskog Rostova sa 2:0. Crno-beli su kapitulirali već u prvih 45 minuta, posle dve greške, koje su kaznili Razvan Mirzov i Timofej Kalačev. Sav napor posle toga, uz niz prilika tima Miroslava Đukića u drugom delu, bio je – uzaludan.

Dobro je Partizan ušao u meč sa Rostovom, kontrolisao loptu i prostor, potisnuo Ruse na njihovu polovinu, ali se ispostavilo da je to samo početni privid, koji je vremenom dao sasvim drugu sliku. Dok je Đukićev delovao disciplinovano u oba smera, imao je rivala na “talonu” i priliku da kroz posed dođe do dobre akcije ili prilike. Tako je Đukićev tim prvi i zapretio preko Sejdube Sume, koji je driblingom izbacio čuvara, a zatim šutirao sa 18 metara – pravo u golmana.

>>> Bambi Tošić MMA potezom bacio Ožegovića na zemlju! (VIDEO)

Treba istaći da je vezista iz Gvineje bio najbolji i najkonkretniji fudbaler crno-belih na meču, uz nekoliko vrhunskih poteza, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu. A, onda problem. Kako je koncentracija počela da pada, javljao se disbalans u linijama crno-belih, koji je Rusima ni iz čega dao “kiseonik” i omogućio im da iz stihijske igre, bez puno ritma, oni preuzmu konce igre.

I umesto da Partizan materijalizuje početno preimućstvo i bolju igru, Rostov ih je kaznio iz prve ozbiljnije akcije. Razvan Mirzov je sa levog boka povukao loptu ka sredini terena, reakcija i defanzivaca i dela veznog reda koji ima zadatak da pomogne odbrani je izostala i vezista je gotovo neometan sa 17 metara pogodio dalji ugao Jovičića – 1:0.

To je dodatno “preseklo” Đukićev tim, koji je u odnosu na prethodne provere delovao nekako sporo, tromo, iako je već u sledećem napadu malo nedostajalo da Svetozar Marković, posle kornera, zatrese mrežu. Promašaj je ekspresno kažnjen. Lopta je krenula od golmana Jovičića, a crno-beli su je izgubili u ranoj fazi napada, pa se Timovej Kalačev iznenada sam našao pred čuvarom mreže Partizana i nije pogrešio – 2:0.

Pokušao je Partizan da se vrati u meč, da izvrši pritisak, ali, i pored još jednog udarca Sume i solidnog prekida Miletića i Markovića, jednostavno nije išlo. Linije su bile suviše razvučene, lopta sporo cirkulisala, što je Rusima dalo vremena da se postave i bez problema neutralizuju napade.

Đukić je sa klupe insistirao na presingu, ali je delovalo da pola tima ne može da odgovori "komandi", da nekolicina igrača stoji daleko od rivala i kada se svemu tome doda i tradicionalno grublja igra ruskih timova, što krasi i Rostov, nije mirisalo na dobro. Bolje je Partizan ušao u nastavak meča, kao da je Đukićeva kritika u poluvremenu urodila plodom.

Ulaskom Ognjena Ožegovića (umesto Ivanovića), Partizan je dobio na "dubini" i agresivnosti u napadu. Napadač je olakšao posao i Nikoliću, koji se onda vraćao nekoliko metara unazad i pokušavao da pomogne vezistima da stvore višak i dobar pas.

Foto: partizan.rs

Rusi u tom periodu igre dobrih 15-tak minuta nisu ni prešli na polovinu Partizana, uglavnom su se branili, ali su stajali veoma dobro, pa crno-beli nisu imali način da "provuku" završni pas ka napadačima. Kako je meč odmicao, Partizan je bio sve konkretniji, a najčešće je pretio posle prekida, koji su Rusima slaba točka. Ipak, nekoliko pokušaja Nikolića, zatim i Miletića nisu doneli rezultat.

U poslednjih desetak minuta crno-beli dodatno pritisli Ruse. Imali su još dva pokušaja preko Nemanje Nikolića, zatim udarac Armina Đerleka i u smiraju Milana Mitrovića, ali mreža ruskog tima je ostala netaknuta.

Partizan - Ristov 0:2

PARTIZAN:  Jovičić, Miletić (R) Nemanja, Marković (od 83. Vuličević), Mitrović, Šehović, Zdjelar, Pantić, Janković (od 68. Đerlek), Suma, Ivanović (od 46. Ožegović), Nikolić. Klupa: Kljajić, Vulićević, Miletić (G) Nemanja, Jevtović, Kosović, Đerlek, Kokir, Ožegović, Tavamba. Trener:  Miroslav Đukić

ROSTOV: Abaev, Kalačev, Viluz, Panjukov, Saletros, Mirzov, Makejevj, Šahbijev, Logašov, Skopincev, Gackan. Igrali su još: Pesjakov, Paršivjuk, Boben, Gulijev, Zuev, Jonov, Šomurodov, Osinov, Majer, Zaharov, Sukomilov , Ročeškin, Plijev, Sapeta, Šadin.

VIDEO: Bambi Tošić vrhunskim MMA zahvatom oborio Ožegovića

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Боле леђа ново појачање

    29. jun 2018 | 20:20

    Ивице и Ђукићу ОДЛАЗИТЕ

  • Milan

    29. jun 2018 | 18:43

    Nikolic, suma, pantic zadovoljavaju..zdjelar,mitrovic,ivanovic tanki

  • Klop

    29. jun 2018 | 20:42

    Od koga mi izgubimo jadni li smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA