≫ 

Koga bogovi vole, umire mlad! Bunja emotivno ispraćen, Perica Ognjenović jedva cedio reči kroz zube: Otišao je najpošteniji (VIDEO)

Lepim rečima su prijatelji ispratili Bunjevčevića

  • 6

Komemoracija Goranu Bunjevčeviću protekla je uz emotivne reči bivšeg saigrača Perice Ognjenovića, ali i Ilije Petkovića i Ivana Bekjareva.

Čuveni glumac i trener ispratili su Bunju u legendu biranim rečima u Skupštini grada Beograda.

- Jedan stari grčki pisac napisao je: Koga bogovi vole, umire mlad. Goran Bunjevčević, divan čovek, državni reprezentativac, sjajan igrač, sportski direktor FSS, omiljen kapiten FK Crvena zvezda, napustio nas je prerano - rekao je Bekjarev, nadovezao se Perica Ognjenović, presecajući priču uzdasima neverice.

- Šta da kažem, smišljao sam celo veče šta da kažem, mogu samo jedno. Ne znam da li je fudbal izgubio najboljeg radnika, ali znam da je izgubio najpoštenijeg. Proveo sam sa njim dosta vremena i znam koliko je sebe dao za sve. Mi njegovi prijatelji, drugari, izgubili smo veliki oslonac, pogotovo posle naših karijera, jer Bunja to jeste bio. Faliće, nedostajaće, ostaje nama da čuvamo sećanje na njegov lik i delo.

Ilija Petković ne može da preboli prerani odlazak tihog momka i kapitena Crvene zvezde.

- Otišao je tiho, kao što je i živeo, naš Bunja. Malo je jedna suza u oku, zašto odlaze najbolje, ne rano, prerano. Tek je trebalo da živi Goran Bunjevčević, da ubira plodove rada. I kao nekadašnji igrač, reprezentativac, i kao direktor FSS - počeo je Petković.

- U dresu Zvezde i Totenhema, prav kao strela, miran i znalac. Kapiten. Vođa. Miljenik svih. Nikad nije dizao glas, argumenti su mu bili takvi da sve kaže glasno i odlučno. A onda ga je Bog pozvao sebi. Očigledno mu je u raju potreban neko ko će voditi nebeske igre. Mi smo ostali bez čoveka koji je plenio i davao primer. Nije govorio u vetar, lagao, izmišljao. Njemu se verovalo. Posvećen je bio fudbalu kao porodici, od jutra do sutra je bio u Savezu.

Bunjevčević je preminuo u 45. godini života posle duge bitke za život, nakon majskog izliva krvi u mozak. Nekadašnjeg reprezentativca i kapitena FK Crvena zvezda prijatelji, porodica i kolege će ispratiti na večni počinak, a od 13.30 će biti održana komemoracija na stadionu Rajko Mitić.

Krstajić i dalje u suzama, Stanković utučen Foto: e-stock.us/Danijel Milutinovic
Marko Pantelić i Nemanja Matić Foto: e-stock.us/Danijel Milutinovic

VIDEO: In memoriam: Goran Bunjevčević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA