≫ 

Partizan se uozbiljio, Vulićević "ubio pauka" golčinom u rutinskoj pobedi! (VIDEO)

rno-beli savladali Slovence u četvrtom kontrolnom meču u Sloveniji, golovima Ognjena Ožegovića, Slobodana Uroševića i zamenika kapitena, koji je pogodio za TV špice

  • 2

Fudbaleri Partizana odigrali su novi prijateljski meč na pripremama u Sloveniji, a rival je bila Gorica, koja je pala sa 3:0.

Ovo je četvrti meč crno-belih tokom priprema za novu sezonu, a do sada su zabeležili dve pobede i jedan poraz od Rostova.

>>> Stojke ostaje u Partizanu, navijači, pazite na Nikšić, da nas opet ne kažnjavaju: Vazura otvoreno o prelaznom roku crno-belih i napadu na Evropu!

>>> Suma "smenio" Bilju, pa upitao Kamerunca: Mister Tavamba... (VIDEO)

Partizan je poveo u 14. minutu golom Ožegovića, u 70. je to udvostručio Miroslav Vulićević, da bi tačku na meč stavio Slobodan Urošević.

Sastavi:

Partizan: Kljajić, Vulićević, Jevtović (od 46. Mitrović), Miletić (G) Nemanja, Urošević, Vakulko, Kosović, Ivanović (od 60. S. Jovanović), Đerlek, Tavamba, Ožegović.

Klupa: Popović, Šehović, Mitrović, Strahinja Jovanović, Kokir, Gabrijel Enake, Miletić (P) Nemanja, Saša Ilić.

TRENER: Miroslav Đukić

Gorica: Sorčan Grega, Celcer Uroš,  Kotnik Andrej,  Matič tim,4 KOlenc Jaka,  Osuji Bede Amarači, Kavčič Tine, Curk Jani, Marinić Leon, Lipušček Žiga, Smajlagič Semir.

Klupa:  Bičič Nik, Kompara Matija, Džudanovič Amel, Filipovič Andrija, Gulič Mark,  Štrukelj Jan, Panič Jakob,  Kavčič Matija, Jermol Nik,  Humar Jan,  Tomiček Matteo.

TRENER: Miran Srebrnič

Uozbiljio se Partizan posle nedavnog poraza od Rostova na pripremama u Sloveniji, a ceh je platila Gorica, kojoj su crno-beli “spakovali” tri gola. U strelce su se upisali Ognjen Ožegović, Slobodan Urošević i Miroslav Vulićević, čiji gol je bio posebno atraktivan.

Možda nije obećavalo dobar fudbal, kada se letimično baci pogled na protokol i odluku Miroslava Đukića da kombinovani tim suprotstavi Gorici, ali se ispostavilo kao puka predrasuda kada su crno-beli i Slovenci “probili” prvih desetak minuta ispitivanja snaga.

Rutinirali su crno-beli rivale Foto: FK Partizan

Đukić je kompletno istumbao poslednju liniju tima, štoperske pozicije poverio Marku Jevtoviću, po vokaciji zadnjem veznom fudbaleru, i Nemanji G. Miletiću, koji je prošle sezone igrao levog beka. A, kombinovao je i u manevru, gde su priliku dobili igrači sa manjom ili gotovo bez minutaže na tekućim pripremama (Jurij Valkulko).

Samo je u napadu bilo bez improvizacija, pošto su Tavamba i Ožegović tandem, koji je protekle sezone odigrao možda i najveći broj mečeva.

Otuda su tih početnih desetak minuta poslužili da se linije “slože”, da svako od fudbalera crno-belih uđe u svoju ulogu i shodno tome odgovori na pravi način. Kada je “led probijen”, Partizan je početni balans u odnosu snaga, polako vagao na svoju stranu i bez problema, na suv kvalitet, preuzima konce igre.

Istina, prvi su pripretili igrači Gorice, koristeći jednu grešku u pasu da raviju kontru, koju Smajlagić i Kotnik nisu realizovali. Uzvratio je Partizan istom merom, sa tom razlikom što je neodlučnost Kosovića završila traljavim pokušajem iz izgledne pozicije (ni dodavanje ni udarac).

Već u sledećem napadu crno-beli su kaznili Goricu. Dobar centaršut sa desne straneje prihvatio Đerlek na desetak metara od gola, šutirao u blok, ali je Ognjen Ožegović spremno sačekao “otpadak” i pogodio praznu mrežu – 1:0.

Isti fudbale je minut kasnije ponovo bio brži od defanzivvenaca slovenačkog tima, ali je ovoga puta šutirao u dalji ugao, veoma blizu stative.

Malo je nedostajalo da crno-beli dupliraju prednost u 34. minutu, pošto je veoma borbeni i inspirisani Ožegović povukao jednu kontru, odigrao odličan pas iza leđa odbrane za Tavambu, ali je Kamerunac, umesto da šutira,  odlučio da dribla golmana i dao vremena defanzivcima Gorice da se postavi. Pokušaj loba Ivanovića u nastavku akcije, na pas Tavambe iz očaja, bio je suviše neozbiljan. Lako je Partizan u tom periodu kontrolisao dešavanja na terenu, potisnuo Goricu na njen u polovinu i čekao priliku za dobar završni pas, u zgusnutom defanzivnom bloku. Posebno se isticao mladi Armin Đerlek, koji je zajedno sa Nebojšom Kosovićem bio “mozak” tima i kreirao većinu akcija crno-belih.

Upravo je Kosović bio kreator najbolje šanse Partizana, pošto u presingu oduzeo loptu Slovencima (35. minut) i kao na tacni uposlio Tavambu, koji je još jednom opravdao nadimak “Mister promašaj”, pošto je sa sedam, osam metara gađao visoko preko praznog gola.

Đukić je u nastavku promenio štopera i umesto veziste Jevtovića na teren poslao Milana Mitrovića, a ubrzo je priliku dobio i mladi Stahinja Jovanović (umesto Đorđa Ivanovića).

Nije to ipak u velikoj meri promenilo dešavanja na terenu,jer se uglavnom igralo na polovini Gorice, koja za nijansu bolje branila nego u prvih 45. minuta. Otuda i nije bilo izrazitih prilika, sve do 70. minuta kada je Miroslav Vulićević postigao gol za TV špice.

Dugo je tekla akcija Partizana, zatim došla do desnog beka crno-belih, koji je sa 30 metara odapeo strelu u dalji ugao golmana Nika Bičića – 2:0. Desni bek je našao vremena i da se zabavi, pošto je proslavio gol u stilu Kristijana Ronalda, što je nasmejalo sve na malenom stadionu u Stojincima.

Strelca je ubrzo zamenio debitant Gabrijel Enake, kome su to bili prvi zvanični minuti u dresu Partizana, jer je do skora kuburio sa povredom. A, za pravi sud o mogućnostima Rumuna će biti potrebna neka ozbiljnija provera i veća minutaža. Baš kao i Marka Valijentea, koji tek treba da dobije šansu.

U smiraju utakmice, Partizan je postigao i treći gol. Strelac je bio Slobodan Urošević, koji se najbolje snašao u gužvi, u kaznenom prostoru i pogodio mrežu za ubedljivih 3:0.

Mogli su crno-beli i ubedljivije da slave, ali je poslednji bedem Gorice, golman Bičić, odbranio veoma dobar udarac Ožegovića u završnici.

Poslednju proveru u Sloveniji Partizan ima već u utorak, kada će se na istom terenu u Stojincima susresti sa ukrajinskom Zarijom, od 18 časova.

VIDEO - Bivši igrač Partizana skautirao novo pojačanje Zvezde iz APOEL-a

(Od izveštača Telegrafa iz Slovenije, Zoran Ivković)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk pfc

    1. jul 2018 | 20:24

    Sa drugim timom zadovoljavajuce.Cekamo vas familijo za deset dana kuci u NK!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA