≫ 

Zvezdina pobeda u 90. minutu na generalnoj probi: Dve povrede, nespremni Ebisilio, a nećete verovati ko je igrao štopera (VIDEO)

Novi test uspešan posle kasnog pogotka

  • 8

Fudbaleri Crvene zvezde imali su uspešnu novu proveru na letnjim pripremama!

Rival je bio češki Bohemijans koji je pao sa 1:0 golom Pavkova u 90. minutu, dok su povrede Srnića i novajlije Stojiljkovića potencijalni problem za trenera Vladana Milojevića.

U prethodnoj proveri, Zvezda je pobedila LASK sa 3:1 i ima stopostotan učinak u tri meča, a sada je kao kapiten ekipu izveo Filip Stojković, koji je zbog toga dobio posebne ovacije sa tribina.

Crvena zvezda - Bohemijans 1:0

Teren: Lokalni teren u Štajeru Gledalaca: 200 Strelci: Pavkov u 90'

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Stojković, Babić, Hajdin, Jovičić, Meleg, Ebisilio, Milić, Ben, Pešić.

Igrali su još i: Srnić, Jevtović, Stoiljković, Krstičić, Pavkov, Terzić, Milijaš.

Bohemians: Valeš, Švec, Jindrišek, Reiter, Juliš, Hašek, Šmid, Krč, Dostal, Vodhanel, Mašek.

Navijači Zvezde u Austriji Foto: youtube.com/FK Crvena zvezda

U prethodnim utakmicama Zvezda je savladala Rid sa 2:0 i Apoel sa 1:0, a posle ove utakmice sa Bohemijanom tim se vraća u Beograd.

TOK MEČA

Milojević će imati glavobolje jer su dva bitna igrača doživela povredu, a evidentan je i problem sa manjkom štopera, kao i sa pojačanjem koje još nije 100 odsto spremno.

Ebisilio je zaigrao od starta i već na startu je prvi zapretio, ali golman Bohemijansa nije imao mnogo problema.

Zapretila je Zvezda i u narednim minutima, ali pokušaji Melega i Bena nisu rezultirali pogotkom, iako je Ben imao izglednu poziciju.

Nastavili su se napadi i Ebisilio je aktivno učestvovao u njima, a mogao je i da zatrese mrežu kada je u 27. minutu snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored gola.

Tim koji je napao Bohemijans od starta Foto: FK Crvena zvezda

U nastavku je Milojević izvršio nekoliko izmena, pre toga je i Babić bio najviši u skoku posle kornera, ali nije dobro zahvatio loptu.

Bohemijans je slabije pretio, a to je uglavnom bilo iz prekida. Najopasnija situacija bila je u 35. minutu, kada je pored gola šutirao Filip Pašek.

Dvostruki strelac sa prethodne Zvezdine utakmice, Nemanja Milić je u 43. minutu posle centaršuta sa desne strane, ali je lopta prošla pored gola i to je bilo sve u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu je Zvezda nastavila ozbiljnije da napada, ali odbrana Čeha nije popuštala. Ben je u 59. minutu imao najbolju šansu posle dobrog proigravanja Melega, ali je pogodio golmana u dobroj situaciji ispred gola.

Nešto kasnije zapretio je i Krstičić, koji je sa ivice kaznenog prostora snažno šutirao, ali je golman izbacio loptu u korner. Krstičić je u igru ušao umesto Srnića, koji se povredio samo posle 5 minuta na terenu u drugom poluvremenu.

Povredu je pred kraj utakmice zaradio i Nikola Stojiljković, koji se požalio na zadnju ložu, pa je umesto njega u igru ušao Milijaš. I kada je delovalo da će meč biti završen bez golova, Milan Pavkov je iskoristio dobar centaršut Hajdina sa desne strane, pa se tako bek i iskupio za prilično bledu partiju.

Očigledno je da Zvezda ima problema sa štoperima, pa je u jednom momentu tu poziciju igrao Marko Gobeljić, koji do sada faktički još samo golmana i napadača nije igrao.

VIDEO - Povreda Nikole Stojiljkovića protiv Bohemijansa

(Specijalni izveštač sa priprema FK Crvena zvezda, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ikac

    2. jul 2018 | 22:37

    Preozbiljan fudbal igra zvezda... Tacno se zna u kojim zonama se vrsi presing, kako ide lopta iz zadnje linije, minimum 4 igraca trci kontru, uvek je neko na povratnoj, svi prilazi golu zatvoreni, kad budu igrali pravi stoperi bice savrseno. Kad se setim na krovu, djurdjevdan, vozdovac-zvezda... Da mi je neko tada rekao da ce ovako da ispadne... Vrhhhh

  • Delije KiM

    2. jul 2018 | 19:51

    Dobro ovo izgleda...

  • Marko

    2. jul 2018 | 20:32

    Stojke brije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA