≫ 

Najveća fudbalska prevara ikada: 20 godina je lagao klubove da je fudbaler, seks mu je bio opsesija, varao je mafiju... (VIDEO)

U javnosti je izašao trejler za fantastičan dokumentarac "Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football" o najvećoj prevari u profesionalnom fudbalu

  • 10

Za Karlosa Enrikea "Kajzera" je vrlo verovatno čulo dosta fudbalskih fanova, međutim, ukoliko ima onih koji ne znaju o kome se radi, otkrićemo vam da je u pitanju najveći fudbalski prevarant svih vremena.

>>>U Realu ga vide kao novog Ronalda, a on se blamirao na promociji: Lopta mu bežala, žonglirao kao amater (VIDEO)

Decenijama je uspešno varao sve, što mu je omogućilo da ostvari profesionalnu karijeru bez ijednog postignutog pogotka, dok je njegova zaprepašćujuća prevaranstska priča sada završila i na velikom bioskopskom platnu.

Naime, u javnost je izašao trejler za fantastični dokumentarac "Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football", kojeg su režirali Luis Majls, a producirali irski producenti Tom Markam i Rob Fulam.

Nadimak "Kajzer" je zaradio u mladosti zbog sličnosti sa legendarnim nemačkim fudbalerom, Francom Bekenbauerom. Naravno, samo fizičke sličnosti, jer ovaj 55-godišnji Brazilac nije posedovao apsolutno nikakav fudbalski talent.

Rođen je u gradu Rio Pardo, a on sam tvrdi da je otet sa sedam godina, nakon čega je doveden u Rio de Žaneiro. Veći deo detinjstva je proveo u Botafogu, gde su ga podigli bogati očuh i majka koja je imala problema sa upotrebom alkohola.

Ako neko misli da je ono što je uradio Karlos lako, trebalo bi da dobro razmisli koliko lukavosti, snalažljivosti i sposobnosti da manipuliše ljudima je bilo potrebno da bi uspeo da izgradi 20-godišnju karijeru, bez ikakvog fudbalskog talenta.

Kajzer se nije bojao apsolutno nikoga, bio je imun na sve neugodnosti, a osim klubova i fudbalskih zvezda, uspeo je da prevari i najveće brazilske kriminalce i tako dođe do svog jedinog cilja - mesta u visokom društvu.

>>>Ovo postaje suludo: Everton sa 50 miliona rizikuje sa brazilskim napadačem

Njegova priča kreće 80-ih godina prošlog veka, kada je ostvario poznanstvo sa velikanima sporta kao što su Bebeto, Karlos Alberto, Ziko, Renato Gaučo. Svi se oni pojavljuju u dokumentarcu i pričaju o neverovatnom poduhvatu koji je se često puta graničio s fantazijom.

- Njegova priča je bila toliko dobra da, kada biste mu dopustili da samo otvori usta, to bi bilo to. On bi vas šarmirao. Niste to mogli da izbegnete. Ako mu dopustite da nešto kaže, prevariće vas i nasešćete - ispričao je legendarni Bebeto.

Foto: Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football (2018) official cover

Upravo su njegovi slavni prijatelji nagovarali svoje klubove da dovedu Kajzera svaki put kada bi oni ostvarili neki transfer. Tako je inteligentni Brazilac bio u redovima poznatih klubova kao što su Botafogo, Flamengo, Fluminense, Palmeiras i Vasko Da Gama.

>>>Nejmar konačno odlučio gde će igrati sledeće sezone!

Svaki put kada je trebalo da zaigra na terenu, on bi glumio da je povređen, i na taj način sakrivao svoju prevaru. S obzirom da u to vreme nije bilo napredne medicinske tehnologije, njegova priča je uspešno prolazila. Kajzer je zavnično bio napadač, ali nikada nije postigao niti jedan gol u karijeri..

- U klubovima sam uglavnom bio tu da pomognem igračima u životnim odlukama i da se pobrinem da se ništa ne dogodi. Kako da vam objasnim... Preuzeo sam krivicu od mnogih poznatih igrača. Bio sam fudbalska dadilja. Kada god bi predsednik nekog kluba želeo da me otera, igrači bi stali uz mene i sprečili ga da to učini. Vezao sam ih za sebe, imao sam potpuno poverenje i uvek bi stali na moju stranu - ispričao je najpoznatiji fudbalski prevarant koji čak uspeo da napavi transfer u Evropi.

Printskrin: Youtube

Njega je kupio tadašnji francuski drugoligaš, korzikanski Ažaksio, za koji je čak i nastupao 20 puta, doduše kao izmena. Na predstavljanju u klubu navijači su se nadali magiji od Brazilca, a kako fudbalske magije kod njega nije bilo, uradio je jedino što je umeo - čitavo vreme je ispucavao lopte prema navijačima.

Nakon epizode u Francuskoj, Kajzer se vratio u Rio de Ženeiro, gde je završio karijeru s neverovatnim napadačkim učinkom - nula postignutih golova!

Ostaće upamćeno da se zamerio i velikom broju mafijaša, kao i da mu je seks bio opsesija

VIDEO: Kung Fu fudbal u Kini, 11 igrača u kineskim borilačkim veštinama se igra sa loptom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA