≫ 

Pao novi transfer rekord u Premijer ligi! Everton doveo Brazilca, ali je najveći dobitnik Votford

Ričarlison je već spakovao kofere, od naredne sezone predvodfiće ofanzivu "karamela", londonski klub za samo godinu dana zaradio 40 miliona funti

  • 0

Šuškalo se, a sada je stvar, po svemu sudeći, privedena kraju - Brazilac Ričarlison (21) od sledeće sezone igraće za Everton.

Samo jedna sezona u Premijer ligi i pet golova koje je postigao, ubedili su čelnike Evertona da je Brazilac "suvo zlato", a toliko će ga i platiti Votfordu - 50 miliona funti, što je oko 56 miliona evra, i to bez bonusa!

>>>Ovo postaje suludo: Everton sa 50 miliona rizikuje sa brazilskim napadačem

To će ujedno biti i novi transfer rekord "karamela" u istoriji, koji je prethodne sezone postavljen dovođenjem Gilfija Sigurdsona iz Svonsija za 45 miliona u koji su bili uračunati bonusi.

Engleski mediji pišu da su dva kluba utanačila detalje transfera Ričarlisona, te da će se ovaj u ponedeljak pojaviti na lekarskim pregledima i potom obaviti sve ostale formalnosti vezane za pristupanje novom klubu.

Sjajan će ovo biti posao, pre svih, za Votford, koji je samo godinu dana ranije platio Brazilca Fluminenseu 11.7 miliona, a prodajom Evertonu ostvaruje čistu zaradu od preko 40 miliona funti!

Nisu u Votfordu isprva bili raspoloženi da uopšte ulaze u pregovore zbog toga što "imaju istoriju sa Evertonom", koga su optužili da je tokom prethodne sezone, bez njihovog znanja, kontaktirao tada trenera londonskog kluba Marka Silvu, koji je na kraju i završio u "plavom" delu Liverpula.

Ipak, suma od 56 miliona evra i te kako je odobrovoljila čelnike Votforda, ne samo da saslušaju ponudu, već i da po kratkom postupku prodaju Ričarlisona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA