≫ 

Loš fudbal na Marakani: Pamtiće se jedino pobeda Zvezde, sporan gol i izostanak Lalatovića na klupi (VIDEO)

Crveno-beli poveli spornim, ali regularnim golom Rodića * Ben dokrajčio rivala u nadoknadi vremena iz penala

  • 85

Crvena zvezda nije blistala, ali je ostvarila ono što je pre meča zacrtala - pobedila je Radnički iz Niša u derbi meču 2. kola Super lige Srbije rezultatom 2:0 (1:0).

Prvi gol viđen je u 9. minutu, a strelac je bio defanzivac Milan Rodić. Drugi je postigao El Fardu Ben iz penala u nadoknadi vremena.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 2:0 (1:0)

(Rodić 9, Ben 90+1)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Krstičić, Jovančić, Meleg (Srnić 53), Ebisilio, Jevtović (Ben 53), Stoiljković (Joveljić 74).

Radnički: Živković, Aksentijević, Pankov, Bondarenko, Stanković, Ranđelović, Mićić (Jovanović 68), Noma, Stojanović (Stanisavljević 61), Grbić, Mrkić (Nikodijević 58)

O prvom golu Zvezde će se i dalje polemisati u fudbalskoj javnosti, pošto je Rodić bio u ofsajdu kada je matirao Živkovića. Doduše, u dozvoljenom ofsajdu. Pre nego što je lopta došla do njega istu je zakačio defanzivac gostuju Bondarenko. Pomoćni sudija je postupio po novim pravilima, sačekao kraj akcije i nije dizao zastavicu.

Bunili su se igrači Radničkog na ovu odluku, a tu situaciju detaljnije im je, između dva poluvremena, objasnio glavni sudija Igor Stojiljković. Opširnije možete pogledati OVDE.

Dakle, gol Zvezde je bio regularan, ali sporan u smislu da se, usled laičkog poznavanja fudbala i fudbalskih pravila, i dalje vodi polemika oko toga da li je Stojiljković trebalo ili ne da ga prizna.

Stoiljković u razgovoru sa igračima Radničkog Printskrin: Youtube

Prvo poluvreme je definitivno bilo sadržajnije nego drugo. Osim tog gola, Zvezda je imala dve prilike preko Gobeljića i Jevtovića, dok je Mrkić u 44. minutu mogaoda poravna rezultat. Spetljao se prilikom šuta, a možda bi dobio i penal da je dve sekunde ranije pao. Ostao je na nogama, pokušao da matira Borjana i nije uspeo. Na leđima je ''imao'' Rodića...

Drugo poluvreme je bio klasičan antifudbal. Period od 53. do 74. minuta pamtićemo samo po izmenama Zvezde i Radničkog, ne i po nekim akcijama za gol. Zvezda se svesno povukla, a trener Milojević je ubacio Bena i Srnića kako bi preko kontre pokušao da ''završi'' posao. Dragan Šarac je, s druge strane, vršio taktiče izmene koje mu nisu ništa pomogle.

Slavlje Zvezde posle gola Foto: crvenazvezdafk

Šarac je na ovom meču bio glavni trener Nišlija, pošto je Nenadu Lalatoviću pozlilo neposredno pred početak duela na Marakani.

I kada se činilo da će biti kraj, crveno-beli su dobili penal koji je Ben realizovao. Prethodno je Gobeljić oboren u kaznenom prostoru.

Zvezda je sada sama na prvom mestu na tabeli sa šest bodova, dok je Radnički ostao na tri. Već naredne sedmice oba tima očejuju evrokvalifikacije. Zvezda brani 3:0 protiv Suduve u Litvaniji, radnički juru 2:0 protiv Makabija u Nišu u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Za kraj, moramo pomenuti i bakljadu navijača Zvezde u drugom poluvremenu:

Parovi 2. kola Superlige:

Subota

Zemun - Vojvodina 1:1

(Simić 90+8 - Fofana 84)

Mačva - Napredak 1:0

(Gigić 32)

Mladost - Radnik 1:0

(Radivojević 51)

Proleter - Voždovac 2:1

(Mirosavljev 48, Čović 87 - Stuparević 61)

Rad - Čukarički 0:3

(Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86)

Nedelja

OFK Bačka - Spartak 2:1

(Makarić 46, Mićić od 71 - Savković 45. p)

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0

(Rodić 9, Ben 90+1)

Dinamo - Partizan 0:1

(Ožegović 82)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    29. jul 2018 | 20:29

    Ovakav ofsajd da se ne svira nije zabelezeno u fudbalu. Zasto se uopste nase liga igra ?

  • Delija Nis

    29. jul 2018 | 20:44

    Sramota me je vise sto na ovakav nacin nam priznaju golove. Ljudi ako ovo nije ofsajd onda ja ne znam sta je ofsajd. Ne trebaju nam ovakvi poklon golovi ako ne mozemo postici regularne.

  • D M.

    29. jul 2018 | 20:07

    Nije cudo sto je civeku pozlilo , zna sta je Terzic pripremio. Bruka i sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA