≫ 

Sistem katapult stigao u Partizan, crno-beli s njim žele dominaciju! (VIDEO)

Klub iz Humske na taj način želi poboljša mogućnosti prvotimaca, ali i isprati i pripremi najtalentovanije momke iz škole na poslednjem koraku u najjaču selekciju

  • 23

Vrhunski rezultati zahtevaju ulaganje, što su shvatili i u Partizanu još pre dve godine, kada je počelo veliko ulaganje, kako u obnavljanje infrastrukture (veštački tereni), tako i u sisteme, koji pomažu razvoju i oporavku fudbalera.

>>>Izubijana leđa fudbalera Partizana, kao da je išiban u Surdulici: Igrači Dinama i ovako su se borili sa kvalitetnijim protivnikom (FOTO)

TEHNOLOGIJA U SLUŽBI VRHUNSKIH REZULTATA

Partizan je otišao i korak dalje, ne samo da je pomenuti “Katapult” kupljen za potrebe prvog tima, već je isti sistem obezbeđen i za omladinsku selekciju crno-belih. Na taj način klub iz Humske želi da isprati i razvoj i rad svoje dece u Omladinskoj školi, na poslednjem koraku pred ulazak talenata u prvi tim, kako bi najjača selekcija dobila “gotov proizvod”.

Printskrin: Youtube

Tome u prilog i činjenica da je u nedelju u Surdulici, Partizan na terenu od prvog minuta imao Armina Đerleka, Svetozara Markovića i Zlatana Šehovića, a uz njih se za mesto bore i Luka Cucin i Jovan Kokir – svi ponikli u akademiji osvajača Kupa. I na tome sigurno neće stati...

Inače, Partizan je prvi tim na ovim prostorima, koji je kupio “Katapult”, a ne treba zaboraviti da je još 2003/04. takođe u Humskoj uvedena revolucija sa “pulsmetrima”, na kojoj su insistirali tadašnji trener Vladimir Vermezović i kondicioni trener Dejan Ilić.

Printskrin: Youtube

Ovoga puta, crno-beli su ponovo postavili standarde, jer tehnologiju poznate australijske kompanije, nekoliko puta nagrađivana za inovacije, a koristi je više od 500 organizacija i timova na vrhunskom nivou, kako u Premijer ligi, Primeri, Bundesligi, Seriji A, tako i u NBA, NFL...

ŠTA JE SISTEM “KATAPULT”?

Naučno je dokazano da “Katapult” meri mikopokrete i omogućava trenerima da prate fudbalere individualno. Dobijeni podaci se koriste za utvrđivanje mogućnosti igrača, kao i za dobijanje podataka o opterećenju.

Sa “Katapultom” trener dobija bazu podataka o svakom igraču ponaosob, kao i momentalne izveštaje posle svakog odrađenog treninga. Na taj način se sportista priprema na najbolji mogući način, a ujedno se umanjuje i mogućnost povreda.

“Katapult” zapravo razvija algoritme, koji pomažu da se prate performanse sportiste, što omogućava krucijalne podatke i objektivno merenje njegovog učinka na vrhunskom nivou. Ova tehnologija koristi globalni satelitski sistem za navigaciju, kao i lokalne sisteme, koji beleže pokrete i koristi inercijalnu analizu pokreta, kako bi se dobile precizne biomehaničke analize. Pored fudbala, sistem se koristi u širokoj upotrebi, kako u timskim, tako i u individualnim sportovima.

VIDEO: Upoznajte o čemu se zapravo radi u sistemu katapult

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA