Zvezda protiv Dinama iz Zagreba bije ključnu bitku za Ligu šampiona? Balkan će goreti ako ih žreb spoji!

Ovakav ishod je moguć već od ponedeljka, kada će biti održan žreb za plej-of u Nionu

  • 24

Ispadanje Ludogoreca od Videotona u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona otvorilo je mogućnost da baklanski derbi u plej-ofu Lige šampiona, gde bi mogli da se sastanu Crvena zvezde i Dinamo iz Zagreba.

Naime, ni Zvezda ni Dinamo nemaju koeficijent da budu među povlašćenima na žrebu, ali će Dinamo biti u tom šeširu, jer njegov rival u 3. kolu (Astana) jeste nosilac, pa ako Zagrepčani eliminišu Kazahstance, preuzeće njihovo mesto nosioca.

Zvezda sa druge strane neće biti među povlašćenima, pa su joj potencijalni rivali PSV ili pobednici sledećih duela Salcburg - Škendija, Seltik - AEK i Astana - Dinamo Zagreb.

Nema sumnje da bi to bio veliki derbi kakav nismo videli između Zvezde i Dinama još od raspada bivše Jugoslavije.

Bio bi to meč visokog rizika, verovatno bi UEFA i zabranila gostujuće navijače, kako bi se sprečili eventualni incidenti.

Podsetimo i da UEFA vodi postupak protiv Zvezde zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Suduve, a kakva će kazna biti saznaćemo 10. avgusta, kada će se već znati ko je potencijalni rival Zvezde u 4. kolu, ukoliko pre toga eliminiše Spartak iz Trnave, sa kojim se sastaje u 3. kolu.

VIDEO: Miloš Degenek posle pobede Zvezde u Litvaniji nahvalio Trnavu, ali istakao i snagu svoje ekipe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA