≫ 

Samo da Dinamo izbegne Zvezdu: Mamić ne želi Ex-Ju derbi, a razlog nisu navijači!

Prvi čovek Dinama veruje da crveno-beli imaju jak tim koji može u Ligu šampiona

  • 8

Crvenu zvezdu očekuje duel 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave, a ukoliko bude bolja u dvomeču, poslednji korak ka ulasku u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja mogao bi da bude protiv zagrebačkog Dinama, za koji se očekuje da pobedi Astanu i bude u krugu ekipa koje bi mogle da "ukrste koplja" sa crveno-belima. 

>>> Zgaziću Radonjića kao plitak potok: Stojković preti saigraču iz Zvezde pred duel Srbije i Crne Gore u Ligi nacija!

Kako prenosi Informer, ovakav potencijalni ishod žreba u Nionu koji se održava u ponedeljak, ni malo ne raduje prvog čoveka Zagrepčana, Zdravka Mamića, koji bi izbegao ovaj Ex-Ju derbi.

- Nikako ne bih voleo da Dinamo izvuče Zvezdu, i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamene. Podatak da crveno-beli ove sezone nisu primili gol mnogo govori o tome kako se radi sa ekipom -  rekao je Mamić.

VIDEO: Delije sa Severa poslale moćnu poruku svetu

Ekipa iz Zagreba je podmladila ekipu za predstojeću sezonu, ali je u duelima sa Hapoel Ber Ševom pokazala da. i te kako, poseduje kvalitet. Baš zato bi i mogući duel srpskog i hrvatskog kluba privukao veliku pažnju, a pobednik bi se teško mogao naslutiti.

- Teško bi mi bilo da procenim ko bi tu prošao dalje. Naravno da bih navijao za Dinamo, ali bile bi to baš teške utakmice. Zvezda je sad već iskusna, pa su na njenoj strani i kvalitetni igrači. Sa druge strane, Dinamo ima mladu ekipu. Nisam siguran da li bi pobedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga želim nekog drugog rivala. Verujem da će Zvezda ove godine igrati Ligu šampiona - dodao je Mamić.

VIDEO: Vladan Milojević o generalnoj probi, Ebisiliju, Pavkovu

Ipak, da bi do ovog meča uopšte i došlo dva tima moraju prvo da eliminišu Spartak iz Trnave, odnosno Astanu i kasnije se ukrste "voljom žreba".

- Najpre je važno da istaknem da i Zvezdi i Dinamu želim prolazak u plej-of za Ligu šampiona, jer bi to odmah značilo grupnu fazu Lige Evope. Tu su zagarantovane i jake utakmice i novac. Od srca želim i jednima i drugima da prođu, a Zvezdi to neće biti teško. Pratio sam malo kako igra, protiv Spartaka je svakako favorit.

Detalj sa početka meča Zvezde i Dinama iz 1990. godine; Foto: MN Press

Mamić smatra da ne bi smelo da bude problema u organizaciji eventualnog okršaja između Zvezde i Dinama.

- Jasno je da bismo meč smatrali događajem visokog rizika, a kada je reč o takvim mečevima, onda i mere bezbednosti budu podignute na maksimum. Većina naroda je normalna i došla bi da bodri svoj klub u meču za ulazak u Ligu šampiona. Ne bi pojedinci to mogli da poremete. Nego, generalno na ovim prostorima imam o problem da više pažnje posvećujemo pojedincima nego normalnoj većini - zaključio je Mamić.

VIDEO A ovo su u Srbiji uradili navijači Hajduka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    3. avgust 2018 | 12:07

    Al' bi vrvilo od ustastva, tolika kolicina mrznje bi mogla da izazove Apokalipsu na planeti zemlji.

  • p

    3. avgust 2018 | 10:58

    hahaha pa ovi iz rupe nece ni doci do plej ofa hahahaha e moj maminjo

  • Nikola

    3. avgust 2018 | 21:29

    Kako he dobro videti vas opet...... Rule I oba ramena.. I kao nekad p.... ga nezno za oba dobra dobra stara vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA