Dejan Stanković i Saša Ilić: Hvala Mozzartu što nam je omogućio da pomognemo (FOTO)

Kompanija Mozzart u akciji Milion razloga za gol donirala više od dva miliona dinara

  • 0

Kompanija Mozzart ispunila je obećanje dato pre početka najveće svetske fudbalske smotre, a  koje su najavili i naši proslavljeni fudbaleri Dejan Stanković i Saša Ilić - posredstvom akcije !Milion razloga za gol",  u humanitarne svrhe uplatila je  više od dva miliona dinara.

Naši asovi Deki i Saša, odlučili su da se novac preusmere Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život" i Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Nastojeći uvek da novim akcijama opravda status lidera u regionu u oblasti igara na sreću, ali nikada ne zaboravljajući opredeljenje da bude društveno odgovorna kompanija, Mozzart je ovog leta odlučila da, tokom trajanja Svetskog prvenstva u fudbalu, za svaki pogodak reprezentacije Srbije donira million dinara u humanitarne svrhe.

Orlovi su na Mundijalu u Rusiji postigli dva gola – Kolarov u meču protiv Kostarike i Mitrović protiv Švajcarske, a Dejan i Saša su za svaki meč naše reprezentacije sastavljali i "Humanitarni tiket u podne" (još jedna tradicionalna akcija Mozzarta), i obojica su imala zagarantovani dobitak od 25.000 dinara po tiketu. Kako su naši reprezentativci odigrali ukupno tri meča i postigli dva gola, na kraju Svetskog prvenstva u humanitarnoj kasi našlo se dva miliona i 150.000 dinara. Dejan Stanković odlučio je da polovina od te sume bude donirana Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život", dok je Saša Ilić drugu polovinu namenio Nacionalnom udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Uručenje donacije Organizaciji "Zajedno za život“ upriličeno je na Zlatiboru gde Dejan Stanković u svom fudbalkom kampu, kako kaže, ponovo doživljava fudbal na najiskreniji način – u društvu dece. Stanković je zahvalio kompaniji Mozzart što je ispunila svoje obećanje i omogućila da sredstva budu donirana Humanitarnoj organizaciji "Zajedno za život", koju vodi Jovan Simić.

- Hvala Mozzartu što je omogućio da pomognem ovoj Humanitarnoj organizaciji i nadam se da će se saradnja nastaviti, jer svaki ovakav projekat treba podržati - rekao je Stanković.

Jovan Simić, osnivač humanitarne organizacije "Zajedno za život" koja pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja u zemlji i inostranstvu, rekao je ova donacija za njega predstavlja "million i 75.000 razloga da nastavi da radi kao dosad, i još više".

Foto: Promo/ Zoran Rašić

- Ova sredstva biće utrošena za lečenje dece kojima je to neopohodno, a roditelji neće morati da za to sakupljaju novac na razne načine. Nadam se da ćemo na taj način spasiti nečiji život i zbog toga hvala svima od srca - istakao je Simić.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i ljudi dobre volje koji nastoje da olakšaju živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. Fudbaler Saša Ilić simboličan ček uručio je izvršnoj direktorki tog Udruženja Branislavi Penov koja je zahvalila kompaniji Mozzart i Saši Iliću što su prepoznali značaj podrške deci oboleloj od malignih bolesti.

- Ovo nije prvi put da Mozzart podržava naš rad. Neophodna je sveobuhvatna podrška kako bi obolela deca i njihovi roditelji što kvalitetnije prebrodili proces lečenja koji nekada zna da traje i više godina. Ova donacija će biti usmerena na naš veliki projekat roditeljske kuće. To su mesta gde roditelji i deca tokom lečenja borave i gde dobijaju celokupnu psihosocijalnu podršku - rekla je Branislava Penov u razgovoru sa Sašom Ilićem koji je izrazio zadovoljstvo što je bio deo akcije "Milion razloga za gol" i u prilici da pomogne oboleloj deci i njihovim roditeljima izrazivši nadu da će biti u prilici da sarađuje sa NURDOR-om i u nekim budućim projektima.

Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart istakao je da su u toj kompaniji izuzetno srećni kad uspeju da povežu sport i želju da nekome pomognu.

- Zahvalio bih se našim asovima Saši Iliću i Dejanu Stankoviću što su prepoznali akciju Milion razloga za gol, što su je podržali i što smo zajednički postali deo jednog velikog projekta posredstvom kojeg ćemo, onima kojima je to preko potrebno, bar malo da vratimo osmeh na lice i učinimo život lagodnijim - zaključio je Popović.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA