≫ 

Pobeda Partizana u Danskoj: Crno-beli se probudili na debiju Mirkovića, gol Zakarića u prvoj utakmici za klub! (VIDEO)

Crno-beli napravili ogroman korak ka plasmanu u plej-of lige Evrope

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima danski Nordsjeland u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, na stadionu "Right to Dream" bilo je 2:1 za crno-bele na debiju novog trenera Zorana Mirkovića.

Debi iz snova imao je i novajlija u ekipi Goran Zakarić, strelac drugog gola presudnog za konačan trijumf, iako su Danci u nastavku pritiskali, postigli gol, međutim u Humsku će za sedam dana putovati sa minusom na svom kontu.

>>> Nesvakidašnji potez Mirkovića: Partizan imao specifično zagrevanje pred meč sa Nordsjelandom (VIDEO)

Rikardo Gomeš je potvrdio kvalitet još jednim golom, odmah na startu meča, što je bio i te kako značajan momenat za rasplet duela u Farumu.

FK NORDSJELAND - FK PARTIZAN 1:2

(Rasmusen 71 - Gomeš 10, Zakarić 64)

NORDSJELAND: Larsen – Bartolec, Hansen (od 65. Rasmusen), Skovgard, Pedersen – Kristensen (od 79. Strunk), Nelson, Andersen – Olsen, Jensen (od 65. Kudus), Damsgard.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović (od 78. Nikolić) - Janković (od 90.Enake), Pantić, Zakarić (od 70. Zakarić) - Gomeš.

Ovo je pobeda koja Partizanovim navijačima budi veru u bolja izdanja u nastavku sezone posle neubedljivih predstava koje su do sada gledali. Od starta je bila evidentna nova energija kod igrača Zorana Mirkovića, adrenalinski početak Beograđana zbunio je Dance, koji su već u 10. minutu vadili loptu iz mreže.

Pravi centaršut Pantića iz kornera savršeno je iskoristio Gomeš - glavom je uhvatio loptu, učinio besmislen i pomisaa golmana Danaca da proba sa intervencijom da spreči najgore po svoj tim.

Crno-beli su se posle gola, sa protokom vremena sve više povlačili, čekali novu šansu iz kontre, međutim daleko da se to može nazvati stanje inferiornosti u odnosu na protivnika, koji je, uglavnom šutevima sa distance, pretio Stojkoviću.

Partizan je dobro poluvreme umalo krunisao i drugim golom, posle akcije Gomeša koji je pripremio šansu Jankoviću, a ovaj, "oči u oči" sa golmanom Nordjslenada, pogodio potonjeg u nogu i propustio da kruniše kombinaciju.

U nastavku, gledali smo monotoniju na terenusve  do 65. minuta, a onda - gol debitanta i startera na ovom meču Gorana Zakarića koji je pre samo nekoliko dana zadužio opremu crno-belih, a evo, sad već, konkretno se isplaćuje.  Velike zasluge za gol nosi Janković sa pasom koji je dugo "putovao" po zemlji, "bežao" od defanzivca Danaca, a Zakarić sa dosta rutine rešio situaciju pred golmanom Larsenom.

Bilo je očekivano da igrači domaćeg tima do kraja meča svom snagom udare, ne bi li stigli barem do jednog gola koji ih ostavlja u igri za prolaz dalje. Isplatila im se inicijativa, napali su agresivnim pristupom na polovini Beograđana, Smiljanić tek što je ušao sa klupe izgubio je loptu, a potom je Miletićeva nesnalažljivost u opasnoj situaciji izrodila asistenciju ka strelcu gola Rasmusenu. Ovaj je imao najjednostavniji mogući zadatak da matira Stojkovića, pogodio je nebranjenu mrežu - 1:2.

Trebalo je izdržati do kraja još jači nalet danskog tima, bilo je nekoliko alarmantnih situacija u kaznenom prostoru Partizana, međutim odbrana je bila na visini zadatak u svakoj od njih, odbila pretnje danskog tima. Pobeda je u tim trenucima već mogla da se namiriše, ona se na kraju i desila, na radost Beograđana koji su konačno odigrali prema očekivanjima.

Ipak, ovo je samo mali korak ka plej-ofu, pravi izazovi tek slede.

VIDEO: Pogledajte i kako su navijači Partizana posle meča aplaudirali igračima.

Foto: Telegraf
Uprava Partizana greškom se našla na tribini stadiona Nordsjelanda, malo posle je premeštena u ložu Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Potinger

    9. avgust 2018 | 18:46

    Zelim komsijama 3 boda,zbog koeficijenta,jer svaki bod nam znaci,a rivalstvo ostavimo u našoj ligi,a ovi klinci sto se prepucavaju,nemaju pojma sta je Zvezda i Partizan.Pozdrav iz Kruševca

  • E

    9. avgust 2018 | 19:26

    Sad da vidimo da li će SK1 prenositi Djokovića, ili Partizan? Kakvo i...kavanje nad nama navijačima. Pazi, Spartaka prenosi i RTS i Arena, a Partizan samo SK koji već ima ugovor za teniski turnir! Stvarno mi nije jasno, ne želim da omalovažavam njihov uspeh (Spartak), ali mnogo više navijača i mnogo više je zainteresovanih ljudi u Srbiji, koji bi da gledaju Partizan. Šta je ovo?

  • mix

    9. avgust 2018 | 22:29

    Tamo-amo, ipak je PFC tata mata za Evropu, barem sto se nasih klubova tice! Verujte, ocekivao sam pobedu!! Ima tu jos dosta da se popravi od one nesrece sto je uradio od ekipe, ali Bata je uz motivaciju i cinjenicu da je postavio igrace na svoje prirodne pozicije, uspeo da napravi rezultat. Eto, tako se to radi, bravo za naseg Baticu! On je nas omiljeni lik, legenda kluba a sad , hvala bogu, nas Batica ce da gazi i kao trener. Najbolji mali Markovic, Celavko i novajlija Zakaric. I Mesi je odigrao dobro, ali uvek ima taj nesrecni potez vise! Napred Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA