≫ 

Zvezda povodom kazne UEFA jasna: Upozoravali smo, preti nam izbacivanje iz Evrope!

Crveno-beli muku muče sa kaznama

  • 87

Fudbalski klub Crvena zvezda ne krije razočarenje odlukom UEFA da kazni klub sa dve utakmice bez prisustva publike i novčano sa 72.000 evra i ističe da je kazna delom očekivana jer se ovakav ishod očekivao.

Iz Ljutice Bogdana ističu da su brojnim upozorenjima pokušavali da utiču na navijače kako bi se bilo kakve sankcije sprečile i dodaju da bi uz eventualne nove prekršaje usledile i drastičnije kazne.

>>> Oglasila se i UEFA, evo šta sve piše u presudi Zvezdi: Zbog ovih stavki su crveno-beli "masakrirani" (FOTO)

U slučaju sledećeg većeg prestupa crveno-beli bi čak mogli da budu izbačeni iz evropskih takmičenja. U saopštenju ističu da klub preduzima sve kako bi se kazna ublažila.

- Kazna je drastična, ali samo delom očekivana, zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno posle uspešnog žalbenog postupka u februaru. Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posledice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave.

VIDEO: Zvezdan Terzić u neverici sluša prozivke Delija na račun UEFA

- Videćemo kakve su nam mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne, ali ono na čemu treba pre svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja.

- Naš stadion, kada je pun, je oduvek bio velika prednost Zvezde protiv bilo kog rivala i sada ćemo morati bez te pomoći. Ipak, verujemo da Zvezda ima snage i kvalitet da uspe u svojoj misiji, a ne sumnjamo da će zvezdaši u velikom broju biti uz igrače u domaćim mečevima i na taj način im uliti snagu da pobeđuju i u Evropi.

Da podsetimo, Crvena zvezda u utorak od 20.30 igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaka iz Trnave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Recept

    10. avgust 2018 | 21:39

    Molim UO Zvezde da u buduće pusta tribinu Jug jer mnogi nemaju para da priušte karte za zapad i istok a ne podrzavaju severnu tribinu i tako ih koriste!!!! Protiv Trnave je bilo najgore navijanje u zadnjih 20 godina!!!!! Ne idete na kosarku niste hteli da idete na Aba ligu,niste hteli na derbi za uskrs kad se odlucivala titula!!!!! Koga bre vi lazete?! Vas 10-ak odlucuje o milionskoj armiji navijaca

  • Aca zvezdaš

    10. avgust 2018 | 22:01

    Kriminalci, reketasi, dileri i ostala bagro koji sebe zovete vodjama a koji uništava Zvezdu, MARŠ NAPOLJE BRE!!!!!!!!!

  • Zvezda zvezdasima

    10. avgust 2018 | 21:41

    Ili Zvezda ili Kosovo?! Odlucite!!! Plus za Zvezdu minus za Kosovo ?! Da vidimo na cemu smo delije!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA