Markisio napustio Juventus posle 25 godina!

Vezni igrač posle dve i po decenije otišao iz tabora "bjankonera"

  • 5

Poslednjeg dana prelaznog roka na "čizmi" desio se momenat vredan svake pažnje za Juventus - klub je napustila jedna od ikona i simbol "bjankonera" Klaudio Markisio (32), i to posle 25 godina u taboru torinskog giganta!

Markisio je još kao klinac kročio na terene Juventusa, prošao omladinsku školu, a kada se jednom priklučio seniorima nikada ih više nije napuštao, doduše imao je jednu sezonu pozajmice u Empoliju, ali je sve vreme bio vezan za svoj matični klub.

Sada je došlo vreme za rastanak...

- Svima nama biće zadovoljstvo da ga pratimo gde god nastavio karijeru, u kojem god klubu. Dvadeset pet godina je prošlo otkad je Klaudio obukao crno-beli dres prvi put. Imao je samo sedam godina i ludu želju da igra za klub iz grada u kojem je rođen, bio je prepun snova - bila je poruka koju je Juventus imao za svog sada već bivšeg igrača.

Markisio je za Juventus odigrao 389 utakmica, sedam puta je bio prvak Serije A i četiri puta je dizao pehar Kupa Italije.

Prethodne sezone, poslednje u karijeri u klubu, odigrao je 20 utakmica.

U poruci koju je "okačio" uz fotografiju sebe iz najmlađih dana u klubu Markisio se obratio navijačima povodom odlaska:

- Ne mogu da prestanem da gledam u ovu fotografiju i pruge koje su ispisale čitav moj život i kao čoveka i kao fudbalera. Volim ovaj dres, toliko da, uprkos svemu, uvek prvo mislim na dobrobit tima. Sve vreme. 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mbappe

    17. avgust 2018 | 21:01

    Nisam simpatizer juvea ali ovo je bas zalosno, srecno Markisio..

  • Ale

    17. avgust 2018 | 23:29

    Zasto mu nisu nasli mesto bar jos ovu sezonu kada ce pokusati da uzmu ligu sampiona? Ako bi ju uzeli bar da covek ima trofej. Steta bas nakon toliko godina.

  • lik

    18. avgust 2018 | 04:03

    Trebao je ostati jos ovu godinu da pokysa za usati pehar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA