≫ 

Zvezdi sudi Italijan, Partizanu Slovak: UEFA odredila arbitre za mečeve "večitih" sa Salcburgom i Bešiktašem

Orsato će biti na "Marakani", a Kružilak u Humskoj dva dana kasnije

  • 8

Fudbalere Crvene zvezde i Partizana u okviru UEFA kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope u utorak i četvrtak očekuju najveći ovosezonski izazovi.

Crveno-beli pred praznom "Marakanom" dočekuju austrijski Salcburg, dok će ekipa Zorana Mirkovića na svom terenu ugostiti renomirani turski Bešiktaš na poslednjem stepeniku pred grupnu fazu drugog po jačini evro takmičenja.

Poznate su i sudije za duele srpskih klubova.

Zvezdi će pravdu deliti Italijan Daniele Orsato, a pomagaće mu zemljaci Lorenco Manjaneli, Alesandro Kostanco i Mateo Passeri.

Orsato osam godina sudi utakmice pod FIFA jurisdikcijom, sudio je kvalifikacije za minulo Svetsko prvenstvo, kao i Euro 2012, a bio je redovan tokom grupne faze Lige šampiona u prethodne tri sezone.

 Real prvi put bez Ronalda u Primeri. Ali dolazi mu Hetafe. To mora da dobije. Ubedljivo. Kvota na keca uz četiri gola (1&4+) je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Hetafe.

Crveno-beli na utakmici sa Spartakom u Trnavi Foto: crvenazvezdafk.com

Što se tiče Partizana, u Humskoj će u pištaljku duvati Slovak Ivan Kružilak.

On se na FIFA listi arbitara nalazi od 2011. godine i u minulih sedam godina “staža” nije imao “dodirnih tačaka” sa srpskim klubovima. Ali zato jeste sa ekipama iz okruženja, poput Maribora, Hajduka, Dinama...

Uglavnom su to bili mečevi u kvalifikacijama ili grupnim fazama Lige Evrope ili Lige šampiona, najviše 2015. i 2016. godine, ali ne i u samoj završnici pomenutih takmičenja.

Kružilak je bio angažovan i u reprezentativnim terminima, kako na Evropskim prvenstvima mlađih selekcija, tako i u kvalifikacijama seniora...

Nije Kružilak, razume se, jedini Slovak koji će deliti pravdu na meču Partizana i Bešiktaša, pošto će mu pomagati sunarodnici Tomaš Somolani i Branislav Hancko, a i četvrti arbitar je takođe iz iste zemlje – Filip Glova.

Delegat meča u četvrtak je Norvežanin Dag Stejnar Vestlund, a specijalni posmatrač Šveđanin Bo Karlson.

VIDEO: Frenetična proslava Zvezdine pobede, Milojević na terenu sa igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Batingo

    19. avgust 2018 | 13:20

    Zvezdu čeka paklen posao ! Nije da nemaju šanse ali,teško. Partizan takodje ima vraški teškog rivala,ali dolaskom trenutno najboljeg trenera Srbije i Balkana,ekipa bukvalno melje,tako da Partizanu nije bitno ko mu sudi ! Važno je samo da slušaju šta im šef Bata priča i oduvaćemo Bešiktaš !Ima i Zvezda neku šansu,ali Partizan sada bolje igra i ima mnogo boljeg trenera od Zvezde !Nije ni Miloje tako baš loš,ali bi Zvezda sa Batom na klupi (što je nemoguće) glat prošla austrijance !

  • Rango

    19. avgust 2018 | 13:13

    Gazii lomiii Zvezdoooo

  • Grobar

    19. avgust 2018 | 13:30

    Znaci Partizan vam je manje bitan? Zašto slika Zvezdinih fudbalera,a Partizanovih nema,a govorite o arbitrima i za jedne i za druge! Sramota!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA