≫ 

Ako ruski klub ne dobije britansku vizu - ispada iz Lige Evrope?

Ruska Ufa trebalo bi da igra u četvrtak u Glazgovu meč plej -ofa za Ligu Evrope

  • 11

Veliki skandal mogao bi da se desi ove nedelje. U prvom meču plej ofa za Ligu Evrope sastaju se Glazgov Rendžers i ruska Ufa, ali Britanska ambasada za sada odugovlači sa vizama za ruski klub.

Ponedeljak je dan kada bi trebalo nešto više da se zna, ali regularna procedura je tri nedelje. Međutim, logično je da zbog utakmice koja je u utorak Rusi moraju da dobiju vize po ubrzanom postupku. Ako ih uopšte dobiju.

Ako ih ne dobiju do srede, neće moći da igraju meč zakazan u 20.45 sati u Glazgovu.

Po pravilima UEFA, to znači i automatsku diskvalifikaciju, pa čak ne bi mogli da računaju na to da bi u revanšu mogli da nadoknade poraz za zelenim stolom (0:3). Rendžersu bi to bilo prvo učešće u grupama nekog "evro" takmičenja posle sedam godina...

Rusi se nadaju da će njihov proces dobijanja viza za Ujedinjeno Kraljevstvo biti ubrzan, ali ne bi bili prvi koji su odbijeni; prošle nedelje je njihov biciklista Igor Frolov izostao sa Evropskog prvenstva u Glazgovu, pošto nije bilo dovoljno vremena, dok su ranije problema imali i mladi fudbaleri Spartaka iz Moskve.

Odnosi dve zemlje su naročito zategnuti u poslednjih godinu dana, a to je otežalo i proces dobijanja viza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Измет Фекаљија

    19. avgust 2018 | 19:05

    После навијачи криви што УЕФА називају нато-нацистичким сервисом... Британски фашисти који БОЛУЈУ од РУСОФОБИЈЕ се штите кажњавајући ЖРТВУ НАЦИЗМА.!?!

  • Čika Jova

    19. avgust 2018 | 18:45

    Englezi poznati po spletkarenju. Ovo je psihološki pritisak na rusku ekipu. Ovo UEFA treba da reši i da izbaci ekipu koja izbegava meč a to u ovom slučaju nisu Rusi. Nikom više nikad, a možda ni tad, ne bi palo na pamet tako nešto.

  • Косингас

    19. avgust 2018 | 18:20

    Па, ако им не дају визе, нека им врате истом мером.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA