≫ 

Najbolji golman Bosne isprozivao Prosinečkog: Ovo je najgori trenutak u mojoj karijeri, nisam to zaslužio!

Asmir Begović se obratio javnosti posle izostavljanja sa spiska reprezentativaca

  • 4

Robert Prosinečki se susreo sa prvim problemom od kako je preuzeo klupu Bosne i Hercegovine, a to je loš odnos sa najboljim golmanom Asmirom Begovićem.

Njega nije bilo na spisku reprezentativaca BiH, a tom prilikom se oglasio na svojoj Fejsbuk stranici, gde se obratio navijačima povodom toga što nije pozvan u reprezentaciju.

On je istkao da je razočaran i da je to za njega jedan od najtežih dana u karijeri, jer ga nije bilo na spisku nakon 10 godina, a da ga o tome nije niko obavestio i pozvao, već je sve saznao preko novina.

Asmir Begović; Foto: Profimedia/AFP

- Pre svega, ovo je za mene bio jedan od najtežih dana u profesionalnoj karijeri jer se nisam nadao da će nakon deset godina u reprezentaciji neko izbrisati moje ime bez da me je barem nazvao ili posetio i lično objasnio o čemu se i kakvom problemu radi. Mislim da nakon toliko vremena i posvećenosti reprezentaciji nisam zaslužio takav odnos.

- Bukvalno sam danas izašao s treninga i preko poruka i novinskih tekstova saznao da ovaj put nisam na spisku reprezentacije i iskreno mislim da je to nedopustivo i da vređa ne samo mene nego instituciju reprezentacije - razočarano je konstatovao Begović, koji trenutno nastupa za Bornmut u Premijer ligi.

Begović je naglasio da nikada u karijeri nije birao utakmice i da je dva puta od selektora tražio poštedu, jednom zbog povrede, a drugi put zbog privatnog problema. Takođe je istakao da Prosinečki nije razgovarao s njim i da ga on nikada nije pozvao od kako je postao selektor.

Robert Prosinečki; Foto: AP/Tanjug

- Nije istina da je selektor sa mnom o tome razgovarao; od kada je Prosinečki selektor, osim kada sam ja zvao da zamolim za poštedu nije me zvao, posećivao ili kontatirao na bilo koji način. Štaviše, više puta sam zvao selektora da se čujemo ili vidimo smatrajući da je to normalan odnos ali nisam dobijao nikakav odgovor.

- Na kraju, ja ne igram za selektore ni za Savez, ni za bilo koje individualce ili nečije privatne interese. Ja sam uvek igrao i opet ću igrati za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i to mi niko ne može oduzeti - naglasio je Begović u opširnom statusu na društvenoj mreži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    22. avgust 2018 | 03:24

    Ne treba igrac da kuka u medijima. Ne treba niko nikad nigde da cvili. Pa nije ti tata ostavio mesto u reprezentaciji, javice se Robi, on je posten, nece zavlaciti. Ali ne mora, i ne treba kad to igracu odgovara, jer, mora da se zna, ko nosi zvonce a ko mrci ovce...

  • Aca Niš

    22. avgust 2018 | 16:48

    Koliko vidim (iz tvog teksta), ti često trazis neke postede kao da reprezentacija igra svaki dan. Jasno je da biraš utakmice. Nije te bez razloga Robi postedeo. I ja bih isto uradio.

  • R srpska

    22. avgust 2018 | 16:15

    Dragi moj gospodine,ti kao dasi u Izetbegovicevi stranci,pa mislis dasi naj pametniji.Mislis da mora bit kako ti mislis.Robi je trener valjda se njega pita za odabir igraca.Naj bolje da ti Bakir sacuvate ugled bosne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA