≫ 

PARTIZAN PRED BEŠIKTAŠ: Mirković daleko unapred znao sastav koji će napasti Turke!

Crno-beli naspram sebe imaju izuzetno kvalitetnog rivala, ali struka veruje u momke koji su eliminisali Rudar, Trakai i Nordsjeland

  • 20

Kako Partizan da igra protiv Bešiktaša, protiv silnih asova, miliona koji su “upumpani” u moćan tim, protiv “vica” Rikarda Kvarežme, “pogane” naravi Portugalca Pepea i još nekolicine fudbalera turskog tima sa zavidnim biografijama?

Da je nekim slučajem još uvek fudbaler, Zoran Mirković bi sigurno znao da se postavi na pravi način i odgovori svim vrlinama velikog protivnika, jer je i sam imao blistavu karijeru i branio boje velikana. Međutim, kako je nedavno seo na trenersku “električnu stolicu” u Humskoj, meč sa timom iz Turske biće i za fudbalere, ali i za popularnog Batu veliki ispit.

Foto vremeplov: Kvarežma i Ronaldo protiv Partizana u dresu Sportinga

Nije lako kada naspram sebe imate tim, koji je dva i po puta vredniji (na papiru), koga čine asovi bivši asovi u Real Madrida, Barselone, Mančester sitija, Valensije, Liverpula, Ajaksa, Sanderlenda...

Grobari mu veruju Foto: Marko Jovanović

Možete da se oslonite na trenutnu inspiraciju vašeg tima, domaći teren, kao u slučaju Partizana ovoga puta, poneku “prevaru” na brzinu, slab dan rivala ili veliku dozu sreće, koja je jednostavno neophodna u utakmicama nalik predstojećoj.

Strah bi bio poguban i to je ono što je trener Mirković odmah napomenuo kao – nedopustivo u taboru crno-belih. Zato je izbor tima za Bešiktaš bio takav, jer Mirković naprosto veruje u momke, koji su bez poraza eliminisali Rudar, Trakai i veoma dobri tim Nordsjelanda.

Rekosmo već nekoliko puta, dok je u taboru Partizana, status Vladimira Stojkovića se ne dovodi u pitanje. Najbolji srpski golman će stajati među stativama protiv Turaka i biti poslednji bedem odbrane.

Poslednja linija se iskristalisala po dolasku Mirkovića na klupu crno-belih i, poučen lekcijama tokom fudbalskog stasavanja, neće je menjati sve dok timu ide dobro i dok na to ne bude prinuđen.

Među stativama je najiskusniji Foto: Marko Jovanović

Dakle, poziciju desnog beka će zauzeti (po vokaciji) štoper Nemanja R. Miletić, koji je imao malih problema sa glutealnim mišićem, ali se oporavio. Par centralnih defanzivaca činiće mladi Svetozar Marković i Mark Valijente, dok je pozicija levog beka rezervisana za Nemanju G. Miletića.

Što se manevra tiče, takođe ne bi trebalo da bude promena, iako su crno-beli probali sa “varkom” pozivajući Milana Smiljanića na konferenciju za medije pred utakmicu. Par zadnjih veznih činiće Saša Zdjelar i Nebojša Kosović, u centralnom delu terena igraće Danilo Pantić, a po krilima Marko Janković (desno) i Goran Zakarić (levo).

Kao i u prethodnim utakmicama sa Nordsjelandom, jedini klasični napadač će biti Rikardo Gomeš, jer se takav sistem igre pokazao dobitnim. A tim koji dobija se ne menja...

Tako će to izgledati: Stojković, N. R. Miletic, Marković (desni štoper), Valijente (levi štoper), N. G. Miletić, Zdjelar, Kosović (dva zadnja vezna), Pantić (ispred njih), Janković (desno.krilo), Zakarić (levo krilo), Gomeš

VIDEO - Kako izgleda kad košarkaši Partizana sa Novicom na čelu izazovu delirijum Grobara?

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    22. avgust 2018 | 21:49

    Idemo na pobedu nego sta , necemo se braniti kao zvezdana juce , napad more nego sta" u Boj Krenite Junaci Svi " .

  • BILI🇷🇸⚫⚪☠

    22. avgust 2018 | 19:32

    Bata ne odlucuje dali ce u borbu ici kolika je SILA koja mu preti već koliku SVETINJU BRANI⚫⚪ NAPRED MOMCI,SAMO JAKO.

  • Pfc

    22. avgust 2018 | 22:51

    Ovo ce biti laksi trening za Besiktas. 0-3 .Partizan je dno dna ove godine treba upravu oterati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA