≫ 

UEFA izabrala Modrića za najboljeg igrača Evrope! (FOTO)

Pored titule najboljeg, proglašeni su i najbolji golman, odbrambeni igrač, "veznjak" i napadač

  • 15

Tokom žreba, u kojem su u Nionu određene grupe za Ligu šampiona, UEFA je izabrala i najboljeg igrača Evrope, a to je Luka Modrić.

U najužem krugu za titulu najboljeg bili su Mohamed Salah, Luka Modrić i Kristijano Ronaldo.

>>> Pored Lige šampiona i Lige Evrope, UEFA pokreće i treće takmičenje!

Ipak, UEFA je procenila da je titula prvaka Evrope sa Realom, kao i finale Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Hrvatske, dovoljno da Hrvat ponese titulu najboljeg.

- Zaista sam ponosan zbog svega. Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Saigračima, trenerima. Trudiću se da nastavim još bolje kako bismo ostvarili još mnogo dobrih rezultata - rekao je Modrić po osvajanju nagrade.

Na samom početku ceremonije dodeljene su nagrade najboljim igračima u konkurenciji golmana, defanzivaca, veznih fudbalera i napadača.

A osvajanje Lige šampiona, očigledno, bilo je glavni kriterijum za izbor najboljih, jer su u svim kategorijama nagrade dobili igrači koji su u protekloj sezoni nastupali za Real Madrid.

Tako je priznanje za najboljeg golmana dobio čuvar mreže reprezentacije Kostarike Kejlor Navas, dok je u konkurenciji defanzivaca, najbolji odbrambeni igrač  Serhio Ramos.

- Mnogo godina sam u klubu. Cela ekipa je zaslužna za uspeh koji smo ostvarili u Ligi šampiona tri godine za redom - istakao je kapiten Reala

 

Po proceni UEFA najistaknutiji "veznjak" je Luka Modrić, dok je za najboljeg napadača, očekivano, izabran Kristijano Ronaldo koji nije prisustvovao ceremoniji dodele nagrada.

Inače, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin uručio je Predsednikovu nagradu za 2018. godinu Dejvidu Bekamu.

Čeferin je istakao je da je Bekam prava ikona jedne generacije, da i posle završetka karijere širom planete humanitanim radom na najbolji način promoviše fudbal i dodao, da nagrada ide u prave ruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija momak

    30. avgust 2018 | 19:34

    Svaka čast našem komsiju Hrvatu posle proglašenja najboljeg igraca svetskog prvenstva a sada i najbolji u Evropu nema šta da se kmeci nego samo da mu se čestita i da nastavi tako dalje

  • Mix

    30. avgust 2018 | 20:00

    Alooo...pa Kristijano Ronaldo je Doktor za sve njih...2 klase iznad svih...

  • Marko

    30. avgust 2018 | 19:34

    Zasluzeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA