≫ 

Mesec velikih derbija u septembru: Pet utakmica koje ne smete propustiti!

Sigurni smo da ne želite da propustite ove utakmice koje će same po sebi doneti uzbuđenje

  • 7

Septembar je tradicionalno mesec za početak školske godine, ali i nekako neformalan završetak leta. Međutim, ovaj septembar nam donosi zanimljive fudbalske utakmice u direktnom prenosu na Areni sport.

Proteklog vikenda mogli ste da pratite gradski derbi Glazgova između Rendžersa i Seltika. Trijumfovali su "Kelti" kao domaćini sa 1:0, a do kraja septembra vas čekaju još pet derbija, što gradskih što derbija kola i lige.

>>>DAN KADA SE  IGRA DERBI DELA MOLE: Evo naziva svih italijanskih derbija! Niko nije maštovit kao Žabari! (FOTO)

Do kraja septembra očekuju nas još dva gradska derbija i tri derbija Italije, Francuske i Grčke lige.

Najpre nas očekuje srpski večiti derbi Crvena zvezda - Partizan, koji takođe može da nosi naziv "prestonički derbi" Utakmica je a programu za dve nedelje tačnije 22. ili 23. septembra u zavisnosti od dogovora, jer Zvezda tri dana ranije igra prvi meč Lige šampiona.

Ovo će biti 158. večiti derbi dva najpopularnija kluba u Srbiji. Zvezda ima 63 pobede, a Partizan 46, dok je 48 utakmica rešeno bez pobednika. Zvezda je postigla 223 gola, a Partizan 191.

Detalj sa 157. večitog derbija: Rodić beži igračima Partizana Foto: A. Nalbantjan

 Nakon toga  čeka vas derbi Rima nazvan "Derbi dela Kapitale. Prosto i jednostavno, Prestonički derbi, Lacio protiv Rome (29. septembar Arena sport).

Još jedan veliki gradski derbi Italije koji se po svojoj istoriji i genezi dramatično razlikuje od rivalstava sa severa (za početak, ima veze sa borbom za goli opstanak).

Odigrano je do sada 186 zvaničnhih i nezvaničnih utakmica, Lacio ima 52 pobeda, Roma 70, dok je nerešeno bilo u 64 prilike; Lacio je postigao 187 golova, Roma 234.

Duel Lacija i Rome Foto: AP/Tanjug

Što se tiče ostala tri derbija, prvi je derbi francuske lige između Olimpika Marsej i Liona koji je na programu 23. septembra.

Ova dva tim odigrala su do sada 96 mečeva u prvenstvu, a Lion je dobio 32, dok je Marselj trijumfovao u 26.. Čak 38 mečeva je završeno nerešeno.

Nakon ovog meča čekaju nas dva vrela okršaja na kojima se mogu desiti i incidenti. Prvi je grčki derbi Olimpijakos -Paok  29. septembra u Atini na Karaiskakiju.

Prošli derbi Olimpijakosa i PAOK završen je sa policijom na terenu Foto: AP/Tanjug

Do sada Olimpijakos ima 69 pobeda u prvenstvu, a PAOK 44, a 23 utakmice su završene nerešeno.

Poslednji derbi u septembru biće odigran u Torinu između Juventusa i Napolija 30. septembra. Ova dva rivala su do sada odigrala 152 prvenstvene utakmice, a Juventus je zabeležio 71 pobedu, dok je nerešeno bilo u 49 susreta, Napoli ima 32 pobede.

Glavni rivali za osvajanje Skudeta; Foto: AP/Tanjug

VIDEO:  Pogledajte i ko su skriveni heroji  srpskog derbija koji su gotovo uvek na unakrsnoj vatri:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    4. septembar 2018 | 15:19

    Derbi je samo na papiru.. Dr. Miloje ce verovatno sa kombinovanim sastavom jer nas naravno ocekuje Liga Sampiona Ali I to ce biti dovoljno za male komsije..

  • Vlajko

    4. septembar 2018 | 14:08

    Kakav derbi , zvesda izlazi sa drugim timom ( to je dovoljno za 4-5:0) , bio nekad derbi , vremena se promenila......

  • Zarko

    4. septembar 2018 | 14:59

    Mogli ste staviti neku noviju sliku za Napoli-Juventus. Osvaldo u Juveu?? To je sigurno pred 6-7 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA