≫ 

Krstajićeve dileme pred Litvaniju: Ko će na gol, a ko u odbranu? (VIDEO)

Srbija je do sada pet puta igrala sa Litvanijom, četiri puta pobedila, uz poraz na poslednjem gostovanju pre devet godina, baš na Nacionalnom stadionu u Viljnusu 2:1.

  • 16

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (20.45 RTS) u Viljnusu protiv Litvanije startuje u novoformiranom takmičenju Liga nacija. Sa mnogo problema, pre svega kada je atmosfera u pitanju nakon teških reči na relaciji između "precrtanih" Luke Milivojevića i Matije Nastasića i selektora Mladena Krstajića, podmlađenom timu pobeda je blago rečeno neophodna.

>>> Krstajić ni reči o Milivojeviću i Nastasiću: To su nefudbalske stvari, u reprezentaciji ih je bilo previše u poslednje vreme (VIDEO)

Eventualni kiks dodatno bi otežao stvari, ne samo u borbi za prvo mesto u grupi, nego i pred duel sa Rumunima u ponedeljak na stadionu Partizana.

Podsetimo, na spisku nema ni učesnika Mundijala, trojice dugogodišnjih reprezentativaca, kapitena Branislava Ivanovića, golmana Vladimira Stojkovića i štopera Duška Tošića. Krstajić je poveo mlađi sastav pa je sada teško reći za koga će se odlučiti da li za Dmitrovića ili Rajkovića na golu ili ko će biti u veznom redu Maksimović ili Lukić.

Međutim, Krstajić je istakao da "zna startnih 11" ali, kako je objasnio novinarima u Viljnusu, "neće da kaže sastav jer to nikada ne radi, nema potrebe".

Pa nije ta Litvanije toliko jaka: Mladen Krstajić sa pomoćnikom Foto: MN Press

Tako će prava dilema biti hoćemo li među stativama videti Rajkovića koji ima nekoliko nastupa iza sebe u zvaničnim mečevima ili golmana Eibara Dmitrovića koji bi, s obzirom na partije koje pruža u klubu, mogao da bude pravo osveženje za nacionalni tim.

Možda i najviše problema će Srbija imati u odbrani u kojoj neće biti igrača na koje smo navikli, sa izuzetkom Kolarova i Rukavine. Ta neuigranost naše zadnje linije, bez obzira na pojedinacni kvalitet, ujedno je i najveća šansa domaćina da ugrozi naš gol.

Kada je reč o napadačima, sudeći po prethodnim mečevima u kojima smo igrali sa samo jednim isturenim igračem, verovatno je da će Mitrović biti prvi izbor. Prijović će, još jednom svoju šansu čekati sa klupe.

Uz popularnog Mitrogola, Tadić je siguran starter dok se nastup rovitog Matića i Sergeja koji juri formu, ne može sa preciznošću prognozirati.

Krstajić je poveo mlađi sastav pa je sada teško reći za koga će se odlučiti ko će biti u veznom redu Maksimović ili Lukić umesto Luke Milivojevića.

Uprkos sukobima selektora sa nekim bitnim igračima u timu, Srbija je veliki favorit sa kvotom 1,53 na dvojku. Pogledajte sve MOZZART kvote za utakmicu između Litvanije i Srbije.

 Italija počinje eru pod Robertom Mančinijem u formaciji 4-3-3 sa Mariom Balotelijem u špicu. Kvota na keca iznosi 1,70. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionica za meč Italija – Poljska.

Spreman kao zapeta puška: Predrag Rajković Foto: Marko Jovanović

Potencijalni sastav Srbije

SRBIJA (4-2-3-1): Dmitrović – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Matić, Maksimović – Tadić, Sergej Milinković Savić, Ljajić – Mitrović.

Srbija je do sada pet puta igrala sa Litvanijom, četiri puta pobedila, uz poraz na poslednjem gostovanju pre devet godina, baš na Nacionalnom stadionu u Viljnusu 2:1.

Bio je to meč četiri dana nakon što je izboren plasman na Mundijal u Južnoj Africi, tadašnji selektor Radomir Antić odmarao je neke startere, a zanimljivo, niko iz tog tima sada nije na spisku.

VIDEO: Krstajić objasnio zašto nije zvao Luku Milivojevića

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Litvanije, Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zverko

    7. septembar 2018 | 12:45

    Ma gde on zna prvih 11, kog ce da pusti da igra to tek treba da mu jave

  • teri

    7. septembar 2018 | 11:43

    Mora pitat onog siptara ko ce na gol a ko u odbranu.Kao da on zna koga stavit.

  • Dzigi Bau

    7. septembar 2018 | 13:09

    koja bre dilema ? Najbolje da ideš odma i ti i Kokezanko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA