Zašto Zvezda ne bi bila 1. u grupi LŠ? Milojević pričao šta želi da promeni kod Srba, o pravoslavlju i novim ciljevima na Marakani

Trener crveno-belih ističe da veruje u svoju ekipu i naporan rad čak i kada treba da se susretne sa najjačim ekipama Evrope

  • 53

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević dao je intervju za Žurnal u kome se osvrnuo na period pred dolazak u Zvezdu i šta su mu tada govorili, a šta godinu dana kasnije.

Pričao je i o lošoj osobini kod nas, gde mnogi vole da se slade tuđom nesrećom, što nije u duhu pravoslavlja, ali i našeg naroda, kao i da on decu vasptava na drugačijim duhovnim principima.

- I kad sam dolazio u Zvezdu, osim moje porodice i oca, niko me nije savetovao da tako postupim. Mnogi su mi rekli: "Šta ti je to potrebno?!". Od onih sam koji slušaju srce i intuiciju. Ne vodim se stavom - sad si nešto napravio i trebalo bi da unovčiš. Nikad nisam garantovao ništa, ali jako verujem u predan i pošten rad. Sve je moguće ako imate želju, ljubav i mirni ste - rekao je Milojević, koji se prisetio i nekih reči koje je čuo pred kraj prošle sezone.

Vladan Milojević; Foto: Marko Jovanović

- Čuo sam proletos da mi kažu: "E sad je trenutak da odeš". Tako je u Srbiji, ljudi žive od stare slave. Moj stav je da uvek morate da težite višem. Ako možete - možete. Ako ne - nikom ništa. Idete dalje, Kad padnete - ustanete uvek nasmejani i sa verom. Želim da budem to što jesam, da napravim nešto bolje i dam sve od sebe. Ovde se slade i tuđom nesrećom, to je najgori stadijum u pravoslavlju. Voleo bih da se promeni i iskoreni, jer ovo nema veze sa hrišćanstvom i pravoslavljem, nije u duhu našeg naroda. Decu vaspitavam na nekim drugačijim duhovnim principima - rekao je Milojević.

Veruje u svoju ekipu i naporan rad; Foto: A. Nalbantjan

- Lako se u našim krajevima dolazi do samozadovoljavanja, u stilu napravili smo nešto, živećemo na lovorikama. E, to ne može! Stalno pričam momcima da prošlu godinu zaborave, ona više ne postoji. Tu su novi ciljeiv i zadaci. Ne znam šta ćemo da uradimo, dokle ćemo da dođemo, ali ako stalno u podsvesti imamo šta smo uradili prošle sezone, to nije dobro. Trebalo bi gledati da se nadovežeš, da imaš kontinuitet, vrediš. A ovde kod nas ima komentara da se evropski uspeh slučajno desio.

Zvezda je u grupi C Lige šampiona sa Liverpulom, PSŽ-om i Napolijem, a mnogi smatraju da crveno-beli neće osvojiti ni bod, što se ne dopada treneru Zvezde.

- Nikada nisam birao protivnike. Kad si u 32 u Evropi ko god da dođe svejedno je. Pričali su i da Zvezda nikada neće da uđe u Ligu šampiona, a sad pričaju da neće da uzme ni bod. Neki vole da se slade na taj način, a ne da kažu da će Zvezda da bude prva u grupi. Zašto da ne... - konstatuje trener Zvezde, koji je objasnio i da voli da čita duhovne knjige, koje su uvek na njegovom stolu u kancelariji.

- Volim da čitam dela Tadeja, Pajsija, Svetog Nektarija... Nobio sam na poklon i knjugu Gvozdeni puk, nisam stigao još da je pročitam - rekao je Milojević.

Dobro se poznaju, igrali su već 18 puta, Đoković je dobio 14 mečeva, uključujući i poslednja tri. Otud i kvota 1,40 na keca. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Đoković – Del Potro.

Svetski prvaci prvi put posle osvojene titule kod kuće. Zato je kec u Parizu vredan kvote 1,65. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionice za meč Francuske i Holandije.

Startuje Svetsko prvenstvo u odbojci. Italija je sa kvotom 5,00 drugi favorit za zlatnu medalju. Sa Japanom ne bi smeli da imaju problema – 1,05 je kec na susret prvog kola. Pogledajte i sve ostale MOZZART kvote za meč Italije i Japana.

VIDEO: Milojević o Novaku Đokoviću i njegovom navijanju za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    9. septembar 2018 | 12:51

    NAJVECA JE NAJVECA MOJA ZVEZDA CRVENA , VOLIM JE DO LUDILA ZATO ŠTO SAM DELIJA

  • Noname

    9. septembar 2018 | 12:17

    Ovaj covek bi trebao da bude selektor reprezentacije Srbije. Taj mentalitet nam je potreban.

  • Dragisa

    9. septembar 2018 | 15:17

    Njbolje trener Zvezde u poslednjih 10 godina ovom coveku treba ponuditi dozivotan ugovor u Zvezdi kapa dole majstore!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA