≫ 

Valeri Božinov otišao u planine i našao novi klub: U odnosu na ono gde sam bio, ovo je Njujork! (VIDEO)

Skrasio se Bugarin u rodnoj zemlji

  • 0

Nekadašnji fudbaler Partizana Valeri Božinov potpisao je za Botev iz Vrace.

Bugarski internacionalac je našao 15. klub u karijeri, a prevalio je dug put od Juventusa, Fjorentine i Mančester sitija do Boteva iz Vrace, planinskog gradića na severozapadu svoje zemlje.

Bitka za prvo mesto u Grupi B, Hrvatska je s obzirom na podmlađeni sastav vaterpolo reprezentacije Srbije Srbije prvi favorit za zlatnu medalju, pa otud i kvota 1,55 na dvojku. Pogledaje sve MOZZART kvote za meč Srbija – Hrvatska.

On je potpisao ugovor sa klubom do kraja sezone, pa će do juna biti u gradiću sa svega 54.000 stanovnika, nakon neuspešne epizode u Rijeci gde se nije proslavio.

- U poređenju sa mestima u kojima sam igrao u Kini, Vraca je kao Njujork - poručio je Božinov na promociji.

Valeri iz crno-belih dana Foto: Marko Todorović

- Za mene je najvažnije, kao i za svakog fudbalera, da igram. U Rijeci nisam za to imao priliku, hteo sam da igram više. Pojavila se opcija Boteva, stavio sam sve na vagu, rekao sebi da imam 32 godine, da i dalje želim da igram punom snagom i ovo je za mene pravo mesto - rekao je Božinov, uz  poruku da u Bugarskoj ima mnogo lepih mesta i da treba čuvati ono što imaju.

Ovo je Božinovu tek drugi klub iz Bugarske u karijeri posle Levskog iz Sofije, a fudbal je igrao u Italiji, Engleskoj, Portugalu, Srbiji, Kini, Švajcarskoj i Hrvatskoj.

VIDEO - Spavaš li mirno Zlatane Ibrahimoviću? Golčina uvukla i linijskog sudiju u slavlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA