≫ 

Zvezdino "sveto mesto" pod katancem: Stadion u Bariju izgeda jezivo, sablasno... (FOTO)

Sada je očigledno da je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis zamajavao javnost kada je zapretio selidbom u Bari za utakmice Lige šampiona; Stadion na kojem su crveno-beli 1991. postali prvaci Evrope sada je gotovo neupotrebljiv: ruiniran, dotrajao, zapušten, po nalogu gradskih vlasti je i "zakatančen"

  • 3

Na pomen kultnog stadiona u Bariju većina navijača Crvene zvezde dobije izliv ponosa u mozak, zatitra srce, evocira se najveći klupski uspeh Beograđana te 1991. godine kada je pokorena Evropa.

>>> Marakana će morati da se ruši kad-tad: Zvezdan Terzić najavio kraj stadiona Zvezde kakvog svi znamo (VIDEO)

Vest koja se nedavno pojavila, glasi da bi Napoli mogao da ugosti crveno-bele baš na "Svetom Nikoli" u Bariju, sa neobičnom pažnjom je propraćena među pristalicama našeg najtrofejnijeg kluba. Zamislite samo taj scenario: ponovo meč na najvišem evropskom nivou, ponovo Bari - posle 27 godina, tamo gde je završena jedna Zvezdina era, počela bi druga.

Scena kao iz bajke, međutim...

Stadion Barija je sve samo ne bajka. Više je kratka horor priča. Ruinirano zdanje je toliko zapušteno da su vlasti grada na Jadranu odlučile da, iz bezbednosnih razloga, stave katanac dok se ne nađe rešenje za "sveto" mesto svih zvezdaša. Jaki vetrovi su u nekoliko navrata poslednjih godina bukvalno strgnuli nekoliko segmenata korvne konstrukcije što je i dovelo do toga da se objekat zatvori za navijače.

>>> Zvezda protiv Napolija igra na Svetom stadionu u Bariju? Italijani traže izmenu domaćinstva!

Sada je jasno da je predsednik Napolitanaca Aurelio De Laurentis blefirao kada je "zapretio" selidbom na stadion u Bariju zbog nesuglasica sa gradskom upravom Napulja i spora oko finansiranja za rekonstrukciju "San Paola".

Stadion Barija, ovakav kakav je, mogao bi jedino da mu posluži kao scenografija za neko horor ostvarenje, s obzirom na to da je gazda Napolitanaca i poznati filmski magnat.

Iz priloženih fotografija, zahvaljujući ljubaznošću naših kolega izveštača sa Svetskog prvenstva u odbojci, koje vam pružamo na uvid, jasno je da na "Svetom Nikoli" jedva postoje uslovi i za mečeve italijanske Serije B ili Serije C, a da ne pričamo o najvišem rangu domaćeg prvenstva ili Ligi šampiona.

Tribine nisu odolele zubu vremena, krovna konstrukcija samo na momente daje privid o nekadašnjoj grandioznosti objekta, u vreme dok je bio "u funkciji". Tragovi zapuštenosti prisutni su na svakom koraku...

Uverite se i sami kako sve to izgleda iznutra.

Mesto Zvezdinog najvećeg uspeha sada je samo trošna građevina Foto: Siniša Stojmenović
Tribine dotrajale i ogoljene, stolice počupane Foto: Siniša Stojmenović
Foto: Siniša Stojmenović

Supertim PSŽ-a večeras čeka Sent Etjen, i naravno, apsolutni je favorit. Kvota da će dati bar tri gola (TM1 3+) je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč PSŽ - Sent Etjen.

Uzbudljiv meč očekuje nas večeras u Dortmundu gde gostuje „srpski“ Ajntraht. Kvota da će oba tima dati gol, uz ukupno bar tri pogotka (GG3+) je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Dortmund - Ajntraht

VIDEO: Delije u nekoliko stotina metara dugačkom redu čekaju za kartu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    14. septembar 2018 | 11:45

    Lepo ja kažem juče..ne znam odakle uopšte ideja

  • Deki

    14. septembar 2018 | 14:13

    Pa i tako ruiniran izgleda bolje nego 99% nasih stadiona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA