≫ 

Partizanu stiže dozvola za renoviranje stadiona: Evo šta će se sve menjati!

Do kraja septembra crno-beli će imati svu neophodnu papirologiju, pa prelaze na drugu fazu koja podrazumeva izradu projekta. Radovi od sledećeg leta

  • 20

Ukoliko sve bude proteklo kako su ljudi iz Partizana zamislili, crno-beli će do kraja meseca dobiti sve neophodne dozvole Grada Beograda za renoviranje stadiona u Humskoj, koje je nedavno najavljeno. Klub iz Humske je, odmah posle konsultacija i sastanaka sa čelnicima Grada podneo zahtev, a pre nekoliko dana je stigao “mig” iz istog smera da će sva neophodna “papirologija”, odnosno Urbanistička dozvola stići do kraja septembra, posle čega se prelazi na drugu fazu priprema.

Taj deo je ipak malo problematičniji za Partizan, jer klub mora da izradi potpuno novi projekat, koji se odnosi isključivo na renoviranje oronulog objekta u Humskoj ulici.

Crno-beli već godinama imaju urađen projekat za zidanje novog zdanja, koje je još 2005. godine inicirao tadašnji generalni sekretar Žarko Zečević. Ali kako nema dovoljno novca, pošto su iz Grada Beograda planirali da “podmlade” nekoliko sportskih objekata, odlučeno je da se uđe u projekat renoviranja.

Ovoako je trebalo da izgleda novi stadion Partizana projekat iz 2005, ali se odustalo. Sad se samo renovira Foto: Partizan.rs

Zato je Partizan u obavezi da u narednih nekoliko meseci obezbedi idejni projekat za renoviranje stadiona, koji košta oko 50.000 evra, posle čega će dobiti planirani novac i krenuti u realizaciju.

Ako sve bude teklo po planu, radovi bi trebalo da krenu krajem narednog leta ili početkom jeseni, a radovi bi bili podeljeni u nekoliko faza.

KOMPLETNO POKRIVANJE, NOVI OBJEKAT DUŽ CELOG “ZAPADA”

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je već nekoliko puta javno isticao da klubu iz Humske i njemu lično jedan od prioriteta pokrivanje stadiona, ali na postojećem zdanju to jednostavno nije bilo moguće.

Ipak, kako će ceo stadion biti “umiven” iznova, postoji jasan plan da ceo objekat u Humskoj bude pokriven i to ne “montažnom” konstrukcijom, kako je isprva planirano, već čeličnim nosačima.

Takođe, ideja se da duž cele zapadne strane izgradi objekat od četiri sprata, u kome bi bile smeštene svečane, VIP i novinatrske lože, prostorije u službi stadiona, kao i sadržaji, koji bi klubu donosili profit u perspektivi.

Jer, za razluku od, recimo, stadiona Crvene zvezde, koji je ukopan sa tri strane, Partizanov objekat je na mnogo povoljnijem mestu i znatno je lakše realizovati renoviranje.

Unutrašnjost zdanja će takođe biti sređena, pa bi crno-belima jedino ostao problem sa atletskom stazom, odnosno udaljenošću terena od tribina, koje je gotovo nerešivo...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    18. septembar 2018 | 13:10

    Primaci tribine do terena i maknuti atletsku stazu!

  • ZIKA GROBAR

    18. septembar 2018 | 14:03

    Obavezno. STADION BEZ STAZE da da BEZ STAZE Tribine za 43 do 45-000gledalaca A VAZURA ZAPEO ZA LOZE PA LOZE FOTELJASI OVO JE ISTORISKE MOMENAT DA POKAZETE KOLIKO VAM JE STALO DO PARTIZANA AKO SE NE PROSIRI BRUTALNI BOJKOT

  • ⭐⭐⭐

    18. septembar 2018 | 14:44

    Lepo od Partizana što ulaže svoje pare u tuđ stadion.A što se ovog projekta tiče kojim su im mazali oči..hahah Nema više onih 90-ih kada su pokrali državnu lutriju i izgradili Teleoptik...sad im treba neka nova pljačka da bi izgradili sebi nov stadion ovakav kakav je Zeka zamislio.Zato što nemaju svoj stadion država je svom projektu još iz Titovog vremena dozvolila da pokrade Državnu lutriju i na neki način svom mezimcu poklonila Teleoptik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA