≫ 

Šta te košta da ga pustiš makar 15 minuta? Kako je Dule Savić svojevremeno molio trenera da ubaci Zidana u igru?

Legendarni fudbaler otkrio neke detalje iz svoje karijere

  • 6

Mali broj ljudi u Srbiji zna da je legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić svojevremeno zajedno igrao sa Zinedinom Zidanom!

I ne samo da je igrao, već je i direktno uticao na odluku tadašnjeg trenera Kana da mlađanog Zidana ubaci u igru.

>>> Nesrećno je Milan ostao bez pobede protiv Atalante, i probaće da to naplati protiv Empolija. Kvota na Rosonere je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Empoli - Milan.

Bilo je to 1989. godine kada je Savić bio na zalasku karijere, a mladi Francuz tek nadolazio.

- On je bio klinac, tek je počeo, a ja sam bio na zalasku kariejre. Igrao je tri ili četiri utakmice po 15, 20 minuta. Trenirao je s nama poslednjih šest meseci moje karijere. Moram da priznam da je nas starije malo i nervirao, voleo je da mrcvari loptu - rekao je Savić za Nedeljnik i dodao:

Zidan kao trener Reala Foto: Tanjug/AP

- Videlo se da su njegova kontrola lopte i pregled igre vanserijski. Bio je zatvoren u sebe i povučen. Ali ni sada ne deluje da je mnogo pričljiv.

Zatim je Savić nastavio:

- Boro Primorac i ja smo trenera, koji je bio malo stariji od nas, i koji nas je poštovao i voleo, ubeđivalid a pusti malog da odigra. Rekli smo mu: ''Šta te košta da igra 15 minuta, njemu će to mnogo značiti, a mi nemamo šta da izgubimo.'' I baš tako je bilo. Žao mi je što nisam ostao još jednu sezonu da malo odigramo zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abolirana uprava

    27. septembar 2018 | 08:07

    hahah hahah dobro da nije molio da puste malo Pelea i Euzebija haha koji ste vi igraci ...sta bi mi da nam nema kolorada u crveno belom cirkuskom odijelu

  • Klema

    27. septembar 2018 | 07:50

    Dule je bio i ostao ljudina.

  • Zar i ti brate Brute

    27. septembar 2018 | 13:21

    E sad da ti nisi molio za njega da igra po 10-15min ko zna da li bi Zidan bio ovo sto je danas. Cudi me ovolike godine si u fudbalu da nisi otkrio jos nekog ko ima kvalitete ako nista barem u pola Zidanovih. Mislim da ti izjava nije bas toliko zanimljiva citaocima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA