≫ 

Spektakl na Čairu, Radnički i Partizan odigrali meč sezone: Buran remi u Nišu, crno-beli se digli iz nokdauna! (VIDEO)

Nišlije vodile 2:0, Partizanu nije sviran penal, Nikolić i Miletić spasili Beograđane, Milorad Mažić na udaru navijača

Partizan i Radnički odigrali su uzbudljivih 2:2 u 10. kolu Sueprlige uz arbitražu najboljeg srpskog sudije Milorada Mažića.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da meč prođe bez kontroverzi, pošto je viđen (ne)sporan trenutak kada je Pankov igrao rukom pred golom Nišlija, što je promaklo Mažiću i njegovim pomoćnicima.

>>> Da li je Partizan oštećen za penal? Mažić nije video igranje rukom Pankova pred golom Radničkog! (VIDEO)

Radnički je vodio 2:0 golovima Haskića i Stojanovića, a Partizan do remija stigao u poslednjih deset minuta - golovima rezerviste Nemanje Nikolića i štopera Nemanje G. Miletića koji je pogodak posvetio preminulom dečaku Dušanu Todoroviću u čiju je čast meč počeo minutom ćutanja.

Ekipa Nenada Lalatovića koji je, inače, već u povoju meča burno reagovao na jednu situaicju, pa ga je Mažić opominjao, odigrala je bolje u prvom delu, materijalizovala blagu inicijativu golom Nermina Haskića.

>>> Mučan minut ćutanja: Fudbaleri Radničkog i Partizana se oprostili od malog heroja Dušana (VIDEO)

Napadač Radničkog ostao je praktično sam pred golom Stojkovića na centaršut Stojanovića, štoperi Partizana su bili daleko da bilo šta učine, a Haskić četvrtim pogotkom u sezoni bacio "Meraklije" u delirijum.

Ipak, situacija koja je izazvala najveće dikusije desila se samo minut kasnije na drugoj strani.

Gosti su iskreirali akciju, Zakarić je promašio "nepromašivo" - pogodio je stativu sa samo tri metra, na odbijenu loptu je natrčao Janković posle čijeg je udarca lopta na putu ka golu pogodila Pankova u ruku.

Očekivali su crno-beli penal, ali je Mažić pokazao da se igra nastavi i izazvao negodovanje Grobara.

Ipak, pravi šok za goste usledio je odmah na startu poluvremena, i to u režiji levog beka Nemanje R. Miletića, koji je "proklizao" dva puta u pokušaju da primi pas Markovića. Ranđelović je iskoristio "poklon", ustremio se ka Stojkoviću, a onda nesebično proigrao Stojanovića, kome je ostao lakši deo posla - da pogodi nebranjenu mrežu.

Nije bilo lako crno-belima, neprijatnost je bila velika, poraz na vidiku...

Ali, pokazali su igrači Zorana Mirkovića da poseduju ono što i njega krasi: hrabrost, rešenost, upornost da se bore do kraja ma kakve okolnosti bile. Povukao je Mirković prave poteze, koji su mu i doneli remi na kraju: uveo je levog beka Uroševića umesto indisponiranog Miletića, a u špic poslao Nemanju Nikolića.

Upravo su Urošević i Nikolić, uz Jankovića, najzaslužniji za gol Partizana u 79. minutu, koji je stigao kao plod kombinacije levog beka i crnogorskog reprezentativca, i umešnosti bivšeg napadača Spartaka.

Pokrenuo se Partizan od tog momenta iz letargije, napao još jače i ponovo zadao udarac Nišlijama, a junak je bio Miletić. Zvukao se defanzivac gostiju iza leđa odbrane Radničkog, prihvatio loptu, a onda je hirrurški precizno poslao u mrežu, za buru emocija, za malog Dušana Todorovića kome je i posvetio gol porukom na majici.

Bio je to najdirljiviji momenat sjajne utakmice u kojoj su i jedni i drugi mogli do pobede u samoj završnici koju su svi na stadionu sačekali na nogama.

Na kraju, veliko bravo za oba tima na borbi, srčanosti koju su pokazali u nedelju uveče.

Radnički Niš - Partizan 2:2

(Haskić 35, Stojanović 46 - Nikolić 79, Miletić 86)

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Pankov, Bondarenko, Crnomarković, Stanković, Drinčić, Stojanović, Grbić (od 78' Stanisavljević), Ranđelović (od 64' Mrkić), Haskić (od 69' Mitrović).

PARTIZAN: Stojković -N. R. Miletić (od 55' Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić, Zdjelar (od 49' Nikolić), Šćekić, Pantić, Janković, Zakarić, Rikardo Gomeš.

VIDEO: Pogledajte burnu reakciju Lalatovića koga je Mažić morao da smiruje

Predsednik FSS u loži stadiona Čair u nišu, uz predsednika Radničkog Ivice Tončeva Foto: Telegraf.rs

Lepa slika pred derbi: trener Radničkog Nenad Lalatović i legenda Partizana Saša Ilić

 
 
 
View this post on Instagram
Trener Nišlija toplom dobrodošlicom dočekao je kapitena Partizana na Čairu.A post shared by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

Superliga, parovi 10. kola:

Proleter - Zemun 4:1

(Krasić 11, Vujaklija 13, Čolović 36, Andrejević 81 - Savić 67)

Spartak - Vojvodina 0:1

(Gojkov 86)

Nedelja:

Proleter Novi Sad - Zemun 4:1

(Krasić 11, Vujaklija 13, Čolović 36, Andrejević 81 – Savić 67)

Bačka - Rad 1:0

(Mićić 39)

Dinamo Vranje - Mačva 1:0

(Dimitrov 52)

Voždovac - Radnik Surdulica 1:0

(Stuparević 80)

Napredak - Čukarički 1:1

(Boranijašević 45+1 – Kopitović 77)

Radnički Niš – Partizan 2:2

(Haskić 35, Stojanović 47 - Nikolić 79. N. R. Miletić 85)

Subota

Crvena zvezda - Mladost 2:1

(Kafu 51p, Jovičić 68 - Jevremović 65)

TABELA: Crvena zvezda 28, Radnički 21, Partizan 21, Čukarički 19, Mladost 18, Vojvodina 15, Napredak 14, Rad 13, OFK Bačka 12, Proleter 11, Voždovac 11, Mačva 10, Zemun 9, Spartak 7, Radnik 7, Dinamo  6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAOK

    1. oktobar 2018 | 00:00

    Jos da je bio penal... Ali dobro, kako je pocelo i ovo je ok. Cestitamo i nasoj braci iz Soluna sto pregazise olympiakos. Moglo je i 5:0 da bude. Napred Partizan! Naprwd PAOK !!!

  • Igor Grobar

    30. septembar 2018 | 21:13

    Ovo je veceras bila jedna prava fudbalska utakmica u Nisu do kraja je bilo tesko za crno bele i na kraju nereseno. Volim Partizan napred Partizan.

  • Tanče

    30. septembar 2018 | 21:51

    Mnogo smo jaki bre, gubiti 2-0 i izjednačiti 2-2 i još da nam je svirao penal i evo nam pobeda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA