≫ 

Pet stvari sa Parka prinčeva koje možda niste videli na TV-u: Delije provocirale Nejmara, rasprava u odbrani Zvezde...

Crveno-beli nisu imali svoje veče u Parizu

  • 7
Foto: Tanjug/AP

Crvena zvezda je protiv PSŽ-a dobila pravi šamar otrežnjenja i jasno joj je stavljeno do znanja kakva je razlika u kvalitetu u odnosu na najjače klubove sveta.

Ipak, u taboru crveno-belih mnogo toga nije štimalo, naročito u odbrani, koja je do sada bila možda i najjači deo ekipe.

Kada na to imate maksimalno raspoloženog i motivisanog najskupljeg igrača sveta na drugoj strani - Nejmara, koga navijači Zvezde dodatno motivišu provokacijama, onda dobijate rezultat kakav smo videli na kraju - 6:1 i istorijski poraz crveno-belih u evropskim takmičenjima.

I sam pristup meču bio je loš od starta, a posle prvog gola kola su krenula nizbrdo i nisu mogla da se zaustave. Donekle su izmene uspele u drugom poluvremenu da povuku ručnu i da udarac bude donekle blaži, da se ne doživi katastrofa epskih razmera, a u tome je pomogao i raspoloženi Borjan, koji je spreč

Pogledajte i pet ključnih stvari koje su obeležile meč na Parku prinčeva.

RASPRAVA U ZVEZDINOJ ODBRANI DODATNO OLAKŠALA IGRAČIMA PSŽ-A DA SE ŠETAJU KROZ KAZNENI

Borjan je ostavljen na milost i nemilost pred napadačima PSŽ-a; Foto: Tanjug/AP

Bolno je bilo prvo poluvreme crveno-belih protiv Parižana, mogle su se videti I rasprave među defanzivcima Zvezde oko preuzimanja odgovornosti za propuste i lagan let asova PSŽ-a kroz šesnaesterac.

Već posle drugog gola delovalo je da u do sada najjačoj liniji vlada potpuno rasulo, Savić nije mogao da odigra drugo poluvreme, a u žučnoj raspravi viđeni su Degenek i Stojković. Glave se nisu ohladile čak ni posle 15 minuta pauze, pa je reprezentativac Australije imao šta da kaže beku dok su izlazili na teren pred start drugih 45 minuta, što je dodatno ulilo nervozu u ekipu.

DELIJE PROVOCIRALE NEJMARA I SAMO GA DODATNO MOTIVISALE

Navijači Zvezde dobacivali su i provocirali Nejmara sa tribina, a on je odgovorio golovima; Foto: Tanjug/AP

Brazilac ne važi za harizmatičnog igrača, možda je najomraženija svetska zvezda zbog stila igre i sklonosti simuliranja, ali ume da bude jako nezgodan kada dobije dodatnu motivaciju. To je bio slučaj i sada, dobar deo navijača Zvezde bio je smešten uz sam teren, odakle su brojna grupna i individuallna dobacivanja i prozivke imali dobar odjek kod Nejmara. Umeo je sporadično i da im odgovori kada su se izvodili korneri, tražio je da se dodatno zatalasa na tribinama, ali je usput i na samom terenu sve začinio driblinzima i golovima.

JOVIČIĆ NA VI SA LOPTOM

Branko Jovičić zaustavlja Nejmara faulom; Može da pretrči najviše, da "preore teren" i kvari igru protivnika, ali sa loptom u nogama ima veliki problem; Foto: Tanjug/AP

Skauting Tomasa Tuhela sigurno nije imao mnogo posla pred ovaj meč – sigurno su derbi i najnoviji evropski momenti bili dovoljni Nemcu da se posveti samo Krstičiću i Marinu, pa su ostali imali zadatak samo da puste Jovičića da "vuče" loptu kad god je bila kod njega, što se sa specijalistom za defanzivne zadatke u brojnim momentima neslavno završilo – bio je to još jedan bolan pokazatelj koliko je teško parirati ekipi kao što je PSŽ.

ZAŠTO SU EBISILIO I PAVKOV BILI NA KLUPI?

Lorenco Ebisilio posle samo minuta na terenu u Parizu upisao asistenciju; Foto: Marko Jovanović

Malo vremena bilo je potrebno Ebisiliju da pokaže da je trebalo da makar dobije ranije šansu, pre 73. minuta kada je ušao i odmah namestio gol Marinu. Sa druge strane, Pavkov je možda daleko od klase za Ligu šampiona, ali je pokazao da je igrač koji ume da bar malo promeni odnos rivala prema igri i onom koji se čuva, zbog fizičke predispozicije, drčnosti i nedostatka suvišnog respekta za rivala, baš kao protiv Salcburga.

Upravo posle prvog primljenog gola, Zvezda je momentalno ušla u preterani respekt, dok se Pavkov nije štedeo u duelima, uz Stojkovića je jedini igrač koji je dobio karton, a možda se na TV kamerama nije video jedan momenat kada je lopta već krenula malo dalje od njega – Mbape je želeo da prođe pored napadača crveno-belih, ali je naleteo na direktan udarac u "meso" i munjevito se našao na travi. Kada je ovakva razlika u brzini, tehnici i klasi, možda nije lepo reći, ali samo ovakvim pristupom i momentima se može ukrotiti razigranost rivala.

ŠTA BI BILO DA BORJAN NIJE IMAO SVOJE VEČE?

Milan Borjan nemoćan kod šuta Nejmara; Foto: Tanjug/AP

Kako tek zvuči podatak koji su mnogi možda zanemarili, da je Borjan imao čak 11 odbrana? Pored šest primlljenih golova, može se reći da je Milan imao odličan dan jer je ostavljen na vetrometini, dok su se pojedini igrači prepirali oko odgovornosti ili puštali zvezde PSŽ-a da se poigravaju, bio je prepušten sam sebi.

U prvom poluvremenu, dok su igrači išli ka centru, a Parižani slavili, bes je u Borjanu kuljao posle svakog pogotka je išao i sam skoro do centra, pokušavajući da motiviše igrače i pokuša da ih vrati u život – koliko je uspeo, videli smo u prvoj stavci ove priče.

VIDEO: Degenek žestoko utučen posle debakla od PSŽ-a

VIDEO: Vujadin Savić posle poraza od PSŽ-a

VIDEO: Delije dva puta zvale igrače na Sever posle PSŽ-a

VIDEO: Milojević kao munja otišao u tunel čim je odsviran kraj protiv PSŽ-a

Nekada standardni učesnici Lige šampiona Milan i Olimpijakos večeras igraju u Ligi Evrope, a kvota na pobedu Rosonera je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Milan - Olimpijakos.

Jović, Kostić i Gaćinović s jedne, Milinković-Savić s druge strane. Čeka nas uzbudljiv meč u Frankfurtu, kvota na Ajntraht je 2,30, a na Lacio 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajntraht - Lacio.

Veliki izazov očekuje večeras u Pekingu Filipa Krajinovića, s obzirom na to da igra protiv Del Potra. Iznenađenje u vidu pobede Srbina nosi kvotu 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Del Potro - Krajinović.

Posle velike pobede nad Dimitrovim, Dušan Lajović večeras u Pekingu igra protiv Kajla Edmunda i kvota na njegov trijumf je 2,11. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Edmund - Lajović.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tyson

    4. oktobar 2018 | 16:32

    Lepo su ga provocirali, jos lepse im on odgovorio sa 3komada u mrezi..

  • bobi

    4. oktobar 2018 | 15:46

    Dobro je .sa liverpulom nece biti toliko barem ne vise od cetiri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA