≫ 

Vuletić: Partizanu Dušan Mrakić radi o glavi!

Taj čovek je najmračniji primer nepotizma i sukoba interesa u srpskom fudbalu. Nalazi na mestu FS Beograda i istovremeno obavlja funkciju člana Sudijske komisije FSS, što je u Zakonu od sportu eksplicitno definisano kao zabranjeno - poručuje Vuletić

  • 14

Delegiranje arbitra Zorana Širokog za utakmicu Partizana i Voždovca u petak uzburkalo je duhove u Humskoj, koji, poučeni nedavnim brojnim primerima na svoju štetu, ne žele više da sede skrštenih ruku i mirno posmatraju kako se borba za titulu premešta van fudbalskog terena.

Ipak, ne targetiraju samo Širokog kao potencijalni problem, već akcenat stavljaju na člana Sudijske komisije za delegiranje - Dušana Mrakića, za koga svi u Partizanu veruju da “vedri i oblači” kada je izbor sudija u pitanju, samim tim na (ne)posredan način kreira epilog takmičenja u Superligi.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić za Telegraf kaže da će klub iz Humske zatražiti hitnu smenu Mrakića i obrazlaže razloge za radikalan potez.

Crno-beli ogorčeni zbog suđenja Foto: MN Press

- Za utakmicu protiv Voždovca delegiran je sudija Široki, koji je već imao priliku da dokazuje neprofesionalno i upitno ponašanje pri donošenju odluka na mečevima Partizana, posebno u prošloj sezoni, kada na našem stadionu, u meču sa Vojvodinom nije video čist jedanaesterac, što se kasnije odrazilo na šampionsku trku.

Crno-beli su i u Nišu protiv Radničkog imali zamerke na arbitražu Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Potpredsednik crno-belih je uveren da iza kulisa delegiranja arbitara i, kako kaže, brojnih nepočinstava stoji – Dušan Mrakić, član Sudisjke komisije.

- Koren pravog pitanja koje stoji u pozadini brojnih nepočinstava, koja su rezultirala donošenjem sudijskih odluka na štetu našeg kluba, leži u jednom od članova Sudijske komisije FSS i njegovog delovanja. Reč je o Dušanu Mrakiću, koji je ponosni nastavljač crveno-bele vertikale, kada se bivše sudije brzinom svetlosti, nakon okončanja karijere, volšebno nađu u rukovodećim organima Crvene zvezde.

- Brojni su primeri: Konstantin Zečević - sudija, pa generalni sekretar; Branimir Babarogić - klupski igrač, sudija, član uprave; komesar za suđenje Goran Stanojević - sudija, pa sekretar stručnog štaba Crvene zvezde; Darko Stojanović – sudija, pa trener ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda. Dušan Mrakić je samo jedna glava ove mitske crveno-bele Gorgone, jedan od pipaka te umrežene Hidre, pa je on posle sudijske funkcije u dva mandata bio član Uprave Crvene zvezde i evo ga u drugom mandatu sada, kao član Sudijske komisije FSS.

Još jedna poruka Vuletića povodom arbitraže Foto: MNPress

Vuletić veruje da je Mrakić usko povezan sa direktorom Crvene zvezde i da to rezultira brojnim sudisjskim greškama na račun Partizana.

- Ova sprega jednog “doktora” i više komesara manifestuje se kroz delegiranje sudija od strane Sudijske komisije na najvažnijim i najsenzitivnijim utakmicama Superlige Srbije. Kako drugačije objasniti da je bar pet bivših sudija našlo mesto u Upravnim organima Crvene zvezde, a neretko i funkcije u Sudijskoj komisiji FSS. Ipak, Mrakić, a Rimljani bi rekli nomen est omen (ime je znamenje) najmračniji je primer nepotizma i sukoba interesa u srpskom fudbalu. Ovaj čovek se nalazi na mestu FS Beograda i istovremeno obavlja funkciju člana Sudijske komisije FSS.

Čelnik crno-belih objašnjava gde je zapravo sukob interesa.

- Član 33, stav drugi, tačka 2 Zakona o sportu eksplicitno navodi da članovi uprave sportske organizacije, između ostalog, ne mogu biti lica koja su članovi Uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom. Mrakić je, kao predsednik FS Beograda, de facto i de iure lice koje je u belodanom sukobu interesa, budući da, kao službeno lice nadležnog sportskog saveza, ne može obavljati funkciju u upravi sportske organizacije – u Sudijskoj komisiji FSS, kao stalnom upravnom telu koje formira Izvršni odbor FSS. Reč je, dakle, o organu upravljanja u najširem smislu tumačenja Zakona o sportu. Ovo ukazuje da opskurni Mrakić istovremeno kontroliše i Savez koji organizuje ligaško takmičenje na teritoriji Beograda i delegiranje sudija, kao član Sudijske komisije, koja pripada Upravi FSS, jer je kao stalno telo imenuje njen izvršni odbor.

Otuda će klub iz Humske zatražiti da Fudbalski savez reaguje i smeni Mrakića.

- Partizan, u skladu sa drevnim načelima: Časno živeti, drugoga ne štetiti, svakog upodobiti pravdi, zahteva od nadležnih organa FSS da hitno reaguju i otklone ovaj nedvosmisleni i mračni sukob interesa Dušana Mrakića – zaključuje Vladimir Vuletić.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gagi smederevac

    4. oktobar 2018 | 18:18

    Pa mi u Smederevu svi znamo da je Siroki okoreli zvezdas .On je to sudjenjem i pokazao .Pitam se dokle ce Partizan to trpeti.

  • Misko

    4. oktobar 2018 | 18:08

    Kao Tomislav Karadzic nekada,samo tad je bilo ok

  • Nole

    4. oktobar 2018 | 18:34

    Vučelić, Vazura i ovaj Đembeli ljubimac studenata zajedno nemaju dva sata fizičkog u školi. A, lopta je tek misaona imenica za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA