Matićeva ispovest Englezima dan posle poruke o srpskoj izdaji: Šta je moglo bolje na Mundijalu i kakva je sudbina Orlova?

Otvorio je dušu Matić

  • 2

Fudbaler Nemanja Matić podigao je veliku uzbunu u Srbiji kontroverznom porukom na društvenim mrežama, posle čega je objavljen veliki intervju sa njim za portal Mančester junajteda.

Pod imenom Matić: Moja srpska priča, naš reprezentativac dao je prilično ličan ugao o odrastanju u Srbiji, privrženosti lokalnom fudbalu i ulici koja je nazvana po njemu.

Zvanični magazin Mančester junajteda objavio je obimnu priču, u kojoj je Matić otkrio sve o odrastanju u Vrelu kraj Uba.

- Odrastao sam u malom selu sa samo 1.500 stanovnika. Bilo je dobro za mene i uživao sam u vremenu sa prijateljima, igrali smo fudbal najveći deo vremena i bilo je lepo.

Da li je tvoj otac trenirao decu u Vrelu?

- Da, otac je bio trener kada sam imao sedam ili osam godina. Bilo je teško za mene jer je uvek zahtevao da budem sve bolji. Kada bih dao dva ili tri gola, rekao bi da nije dovoljno dobro! Bilo je teških vremena za mene (smeh).

Nije sve sjajno u taboru Orlova... Foto: MN Press

A onda si malo vremena proveo sa Zvezdom i Partizanom kao dečak...

- Igrao sam za Zvezdu 4 godine, za Partizan zatim godinu i po. Bilo je lepih vremena tamo, to su najbolji klubovi u Srbiji, naučio sam mnogo. Uživao sam u iskustvu koje sam tamo stekao.

Posetili smo Partizan prošle godine kao deo U19 puta, bili su prilično domaćinski nastrojeni, ali pod stresom kada se spomene rival Crvena zvezda...

- Da, to je veliko rivalstvo. Stadioni su blizu, možda na kilometar udaljenosti. Uvek se bore za titulu, sada je Partizan igrao protiv Bešiktaša za Ligu Evrope, Zvezda se suočila sa Salcburgom, imaju dobre timove i veliki su klubovi.

Predsednik opštine UB, Darko Glišić, pokazuje gde je Matićeva ulica Foto: Telegraf

Da li je tačno da si suvlasnik kluba Vrelo Sport?

- Da, pokušavam da pomognem klubu iz mog mesta, gde sam odrastao. Da pomognem deci, učinim ih boljim, omogućim bolje uslove u mestu gde sam ja počeo. U tome uživam. Mislim da mogu da napreduju sa terenima, da igraju na visokom nivou.

Postoji i ulica Nemanje Matića, da li si je video i kakav je osećaj?

Matić je bio na ivici incidenta protiv Kostarikanaca Foto: AP/Tanjug

- Lepo je, ali malo čudno. Ljudi su želeli da daju ulici ime po meni, pitao sam ih da li su siguri.... Morao sam da potpišem da sam saglasan, i kada sam video koliko to žele, pristao sam, ponosan sam na njih. Imam dobru konekciju sa korenima, starim prijateljima i porodicom, tako će biti do kraja života. Vratiću se tamo da živim.

Kakvi su ti utisci sa Mundijala?

- Bilo je to veliko iskustvo za mene, veoma važno. Dali smo maksimum na prvom meču kako bismo prošli dalje. Dobili smo, ali smo izgubili protiv Švajcarske i Brazila. Protiv Švajcaraca smo mogli bolje, imali smo šansu da se kvalifikujemo, ali je nedostajalo iskustvo. Milsim da je budućnost važna, da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo.

- Sa iskustvom iz Rusije, možemo više. Bilo je to neverovatno iskustvo, organizacija Rusa je bila fantastična. Bio sam srećan, uživao sam, nadam se da će Srbija biti i na sledećem Mundijalu.

VIDEO - Možda u Matićevoj poruci ima nešto što mi ne znamo! Desni bek Srbije o misterioznoj izjavi zamenika kapitena!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA