Tumba udario na sudije posle poraza od Srbije: Trebalo je još ružnije da budem isključen!

Selektor Crne Gore okrivio "spoljni faktor" za isključenje u 78. minutu

  • 5

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumaković bio je veoma ljut po završetku meča, koji nije ni ispratio do kraja sa klupe, jer je u 78. minutu isključen zbog vređanja arbitra Đanluke Rokija, koji mu je pokazao put u svlačionicu.

Tumbaković nije hteo direktno da proziva sudiju, ali je to uradio indirektno pominjujući "spoljni faktor koji će svi prepoznati".

- Ružno je da počinjemo konferenciju s tim pitanjem. Malo mi je pala koncentracija. Dobrim delom je sve bilo i zbog spoljnih faktora, ne mogu da ih izgovorim, ali prepoznajete ih. Želo mi je što sam ovako završio meč. Možda je trebalo i ružnije da budem isključen. Sve mi se skupilo. Nije to bio uticaj samo spoljnog faktora, i naša igra koja nije bila najbolja je uticala. Neke odluke su bile nejasne, kad ti padne koncentracija, logično je da napraviš glupost kao što sam ja napravio - poručio je Tumbaković.

Isključenje Ljubiše Tumbakovića; Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Ono što smo pokušali u drugom poluvremenu, nije bilo stihijski. Ali morali smo konkretnije i bolje. Vešović nije prvi put bek, on igra na toj poziciji. Napravićemo analizu, ali mislim da je sa te strane bilo prepoznatljivo da smo želeli da zatvorimo bokove po kojima je Srbija prepoznatljiva. Marušić upravo to igra u Laciji, ne igra beka. Međutim, očigledno da nije to najbolje štimalo, postoje neke stvari koje treba da se dovedu do savršenstva da bi bolje funkcionisale.

On je istakao i da je Srbija dobrom i organizovanom igrom uticala na slabije izdanje njegovih pulena.

Pripremali smo mirnu utakmicu, agresivnu u granicama. Da igramo sa koncetracijom, da držimo formaciju. Mislili smo da napredujemo u odnosu na naše ranije utakmice. I protivnik je uticao na to, bili su odgovorni i suzili su teren, bili su odlični u drugom poluvremenu u odbrani.

Mijat Gaćinović zaustavlja Marka Jankovića; Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Takođe je rekao da nije iznenađen izostankom Sergeja Milinković Savića u startnoj postavi Srbije.

- Nije uticalo iskreno, nismo se iznenadili. Imali smo tačan sastav Srbije pre utakmice. Pretpostavili smo sve igrače u glavu.

Imao je poseban hvalospev na račun Mitrovića, koji je bio nezaustavljiv.

- Moguće da je u pitanju jedan igrač, Mitrović, koji je dominantan. Protiv takvih igrača se igra malo drugačije. To što radi u napadu okrenut leđima je stvarno maestralno, on je igrač šesnaesterca. Znali smo to, pripremali smo se za to, ali konekcija između Mitrovića i Tadića je nešto najbolje što postoji u Srbiji.

VIDEO: Neredi na stadionu: Brutalna tuča navijača u Podgorici

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    11. oktobar 2018 | 23:36

    Stara skola JSD opleti prvo po sudijama onda pohvali bivse igrace JSD kao da drugi nisu igrali.Molim vas nemoj te se bar veceras profilirati na taj nacin.

  • DARKO 100%

    11. oktobar 2018 | 23:38

    Ko gubi ima pravo da se ljuti!😉

  • Mrki

    12. oktobar 2018 | 20:08

    Cuti bre Tumba nemate pojma kao i mi ali ste vi malo gori od nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA