Da li je Srbija konačno dobila novog desnog beka da zameni Rukavinu? (VIDEO)

Pozicija uz desnu aut liniju godiama je zacementirana za Antonija Rukavinu, ali on je u godinama i već se mora razmišljati o njegovoj zameni

  • 28

Pozicija desnog beka muči Srbiju već godinama, jer izuzev Antonja Rukavine, selektori nemaju adekvatnu zamenu, a sada, kada je fudbaler Astane već u poznim fudbalskim godinama (34), već je vreme da se razmišlja o njegovoj alternativi.

Možda smo je i videli u Bukureštu, na utakmici Lige nacija između Rumunije i Srbije, na kojoj nije bilo golova, i gde je Srbija sačuvala prvo mesto na tabeli.

Poslednjih petnaestak minuta na poziciji desnog beka igrao je fudbaler Partizana Nemanja Miletić, koji je zamenio povređenog Rodića, pa se Rukavina preselio na levi bok.

Zanimalo nas je kako je Rukavina video partiju Miletića na poziciji koju upravo on igra i da li bi fudbaler Partizana mogao da bude adekvatno rešenje za tu poziciji i u budućnosti.

Antonio Rukavina ima 52 utakmice u dresu reprezentacije; Foto: MN Press

- Za debitanta koji prvi meč igra na ovako bitnom meču igrao je dobro, pružio je ekipi ono što nam je trebalo u poslednjih 10 minuta, a to je bila neka sveža krv. Povreda Rodića nije dobra, ali sigurno da je Miletić prezadovoljan što je debitovao. To je možda i za njega i za reprezentaciju korak dalje ka novom desnom beku.

Da li bi Miletić mogao da se ustali na toj poziciji?

- Naravno, što da ne? Nije mlad igrač, ne kažem da je u godinama, već je dobar igrač i svaki igrač koji je debitovao na toj poziciji za nas je dobar, i zašto da ne da ga očekujemo na narednom spisku.

Nemanja Miletić na treningu reprezentacije Srbije; Foto: Telegraf.rs

Kada je sama utakmica u pitanju, Rukavina ističe da ostaje žal što neka od mnogobrojnih šansi nije iskorišćena, ali ističe da je Srbija odigrala zrelo i da je napredovala u odnosu na utakmice pre mesec dana, kada je imala problema u odbrani.

- Nadmoćniji si, stvaraš šanse, ali imaš uvek sa druge strane kazna može da dođe. Mislim da smo zrelo odigrali utakmicu, imali smo i igrača više, promašen penal, mogli smo i više, ali mormao biti zadovoljni, jer da na je neko ponudio četiri boda pre ove dve utakmice, svi bismo prihvatili. Imamo sada dve utakmice kod kuće, i dalje smo lideri i idemo da to privedemo kraju.

- Naravno da je moglo bolje, da postigneš gol i dobiješ utakmicu. Mislim da težimo tome od početka septembra, prvo u Litvaniji, gde smo dobro igrali kontranapade, pravili šanse, ali smo imali probleme pozadi. I protiv Rumuna isto u Beogradu. Sada smo to pokušali da poboljšamo, mislim da smo to ispravili. Kada imaš ovoliko prilika, realizacija će doći čim pre u narednim utakmicama - ističe Rukavina.

Za kraj je Rukavina pričao o završnici Lige nacija, odnosno da li će Orlovi biti zadovoljni samo sa dve pobede na svom terenu.

- Zavisi da li će nam tih šest bodova biti prioritet, jer Crnogorci i Rumuni imaju međusobnu utakmicu. Naravno, mi idemo da pobedimo obe utakmice i da završimo prvi, jer igramo pred svojom publikom i želeli bismo da završimo ovaj ciklus kao prvi - zaključio je Rukavina.

(Izveštač Telegrafa iz Bukurešta, Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stručno Usavršen

    14. oktobar 2018 | 20:08

    Da li me zezate,ali iskreno?

  • Meraklija

    14. oktobar 2018 | 20:50

    Ako nam je Miletic perspektiva, onda smo stvarno fijuknuli, cak i u PFC ima boljih mladjih igraca na tom mestu

  • Žika Živac

    14. oktobar 2018 | 21:05

    Najbolji srpski desni bek nažalost igra za Crnu Goru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA