≫ 

Čović najavio "hrabru rekonstrukciju" u Zvezdi: Rešićemo ogromnu grešku sportskog sektora, neki u FIBA bi nas satrli da bi sakrili svoja muljanja (VIDEO)

Predsednik crveno-belih potvrdio da će Marko Gudurić biti prodat Fenerbahčeu * Klub bi od transfera trebalo da prihoduje oko dva i po miliona evra

  • 43

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da je veoma zahvalan igračima, poručuvši im da će vrata kluba za njih uvek biti otvorena.

Gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, Čović je istakao da su igrači tokom sezone dobili četiri-četiri i po plate, ali da "niko od njih reč tim povodom nije rekao, niti je moglo da se vidi na terenu da se ne bore".

Kako je rekao, klub će od transfera prihodovati oko dva i po miliona evra.

- Mi se sad borimo da rešimo svoje probleme finansijske, koji su multiplikovani posle određenih neodgovornih izjava pojedinaca iz KK Crvena zvezda. Mislim da ćemo sve to rešiti najkasnije do 15. avgusta. Dosta igrača je otišlo, veliki broj njih je otišlo planski. Sad smo u fazi formiranja novog tima. Zvezda će zasigurno provesti celu zimu u Evropi za razliku od mnogih drugih klubova, imamo specijalne vežbe u evrotakmičenjima, a to su naši specijalni treninzi na aerodromima, nemamo čarter varijante. Napravićemo tim koji će se boriti da osvoji sve tri krune: kup, ABA i domaće prvenstvo - rekao je Čović.

Foto: Marko Todorović

On je potvrdio da će Marko Gudurić preći u Fenerbahče.

- Napravljen je dogovor sa Fenerbahčeom, obeštećenje je milion evra i 20 odsto kad Gudurić bude išao iz Fenerbahčea - potvrdio je Čović, i najavio veliku rekonstrukciju tima i stručnog štaba.

- Čitam po medijima da se raspadamo, čitam i po nekakvim mrežama komentare, pametnjakoviće koji zaboravljaju gde smo bili 2011, dobijamo poruke onih koji su terali Radonjića posle svakog poraza. Znate, to je licemerno. Posle Valjeva, Lučana, Beograda, Cibone, sad oni prave čaršafe i poruke... dok se ja bavim ovim poslom u Crvenoj zvezdi, to će raditi uprava. Ovde se ne radi o ekstremnim grupama navijača Zvezde koji to dosta dobro razumeju, nego o simpatizerima, koji treba da simpatišu i daju svoje komentare.

Foto: Marko Todorović

- Znači velika je rekonstrukcija je u pitanju, hrabra rekonstrukcija po svim osnovama, igračkim i u stručnom štabu. Niko nema pravo da se izdigne iznad kluba, pa ni predsednik kluba, jer svi ćemo jednog dana otići, a Crvena zvezda je nešto što ostaje - dodao je prvi čovek crveno-belih, i prokomentarisao:

- Ja očekujem da će i Partizan biti dosta konkurentan.

Čović se zahvalio igračima na svemu što su pružili prošle sezone.

- Prosto je neverovatno, ne znam da li se to negde desilo, znate i sami kako su odigrali celu prošlu sezonu. Ni reč niste mogli da čujete, osim tako nekih lažnih prijatelja koji se čak i približe nama, oni koji glume da vole Zvezdu. Igrači su primili četiri-četiri i po plate, niste mogli reč da čujete, niste mogli da vidite da se neko nije borio. Mada i drugi klubovi kasne, kasni i Fenerbahče po tri-četiri meseca koji ima 30-40 miliona budžeta. Ja sam im zahvalan, svima su im otvorena vrata u Crvenoj zvezdi, i veoma sam srećan što su otišli za ugovore koji su tri do pet puta veći od onih koji su imali u Zvezdi. A naš bankomat servisiramo, sećate se, pominjao sam ga za Novu godinu, čak sam i Deda Mraza molio, ali dok sve to ne stigne... uz pomoć Grada Beograda i države, ja nemam nikakvih problema, ali sad se čupamo većinskim delom naših sredstava i verujem da ćemo prihodovati oko dva i po miliona evra od svih ovih promena. Da rešimo probleme jer Evroliga nije neozbiljno takmičenje.

Foto: Tanjug/Marko Ðoković

Čović je sugerisao da su izjave o finansijskom stanju u Zvezdi uzrokovale reakcije Evrolige i FIBA.

- Neodgovorne izjave koje su date usled emotivnih razologa pojedinaca u tom trenutku napravile su veliki problem. Tu je finansijski fer-plej Evrolige, pa nam se odmah nakačila FIBA sa našim "prijateljima", i što se tiče tog Gala Mekela, ogromne greške sportskog sektora i sportskog direktora, njemu će biti izmirene u roku. Zvezda već sad ne zaslužuje da bude na toj FIBA listi, ali pošto tamo ima ljudi koji mnogo vole Crvenu zvezdu, satrli bi nas da nas nema kako bi zakopali svoje muljanje u Zvezdi od preko osam miliona evra, još nas ne skidaju sa liste. Pravi zvezdaši, poverenje, strpljenje i polako. Kad smo sve ovo znali da napravimo, znamo i dalje da pravimo - zaključio je Nebojša Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA